Roláda Manhattan

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
Roláda Manhattan
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
15-20 minút
príprava
8 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
210 g
120 g
6 g
40 g
Krém:
300 ml
60 g
30 g
250 g
50 g
Na ozdobu:
25 g
25 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajca vymiešame s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote 180 – 190 °C 7 – 8 minút.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme mlieko s cukrom, medzitým vymiešame maizenu s troškou mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Odstavíme. Pridáme bielu čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme mixérom na jemný krém.

  3. 3

    Z upečeného cesta odstránime papier, natrieme naň krém a zrolujeme. Vrch rolády potrieme troškou krému a posypeme nahrubo postrúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Diskusia k receptu

lucka9513
tie vajíčka idú celé? alebo sa to rozdeluje na sneh a žltky?
evanaaa
Vajíčka idú celé, je to tam napísané, žiadne žĺtky ani sneh.......Ten krém z bielej čokolády tiež môže byť fajn.
lucka9513
robila som túto roládu.. presne podľa receptu, no krém sa mi nepodaril.. podla mna je tam vela mlieka napísaného.. celý krém som musela vyhodiť a nanovo urobiť druhý s menej mlieka, no ten sa už podaril.. dala som približne polovičku toho, čo máte napísané
alexdidi
@lucka9513 , nemyslím, že v recepte je chyba. 30g puding. prášku na 300ml mlieka je práve akurát na hustý puding. Plus maslo a čokoláda, musí byť krém akurát, podľa mňa. Zrejme si niekde urobila chybu pri príprave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia