Roláda Manhattan
Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
8 minút
na 180-190 °C
na 180-190 °C
Postup
-
1
Cesto: Vajca vymiešame s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote 180 – 190 °C 7 – 8 minút.
- 2
Plnka: Uvaríme mlieko s cukrom, medzitým vymiešame maizenu s troškou mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Odstavíme. Pridáme bielu čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme mixérom na jemný krém.
- 3
Z upečeného cesta odstránime papier, natrieme naň krém a zrolujeme. Vrch rolády potrieme troškou krému a posypeme nahrubo postrúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladnúť a pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu