Roláda Manhattan

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
Roláda Manhattan
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
15-20 minút
príprava
8 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
210 g
120 g
6 g
40 g
Krém:
300 ml
60 g
30 g
250 g
50 g
Na ozdobu:
25 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Vajca vymiešame s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote 180 – 190 °C 7 – 8 minút.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme mlieko s cukrom, medzitým vymiešame maizenu s troškou mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Odstavíme. Pridáme bielu čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme mixérom na jemný krém.

  3. 3

    Z upečeného cesta odstránime papier, natrieme naň krém a zrolujeme. Vrch rolády potrieme troškou krému a posypeme nahrubo postrúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
robila som túto roládu.. presne podľa receptu, no krém sa mi nepodaril.. podla mna je tam vela mlieka napísaného.. celý krém som musela vyhodiť a nanovo urobiť druhý s menej mlieka, no ten sa už podaril.. dala som približne polovičku toho, čo máte napísané
@lucka9513 , nemyslím, že v recepte je chyba. 30g puding. prášku na 300ml mlieka je práve akurát na hustý puding. Plus maslo a čokoláda, musí byť krém akurát, podľa mňa. Zrejme si niekde urobila chybu pri príprave.

Pridaj komentár k receptu: