Hriato

bojar - bez fotkybojar, 26. januára 2014

Konečne je zima, mráz štípe ako sviňa a ja som si spomnenúl na starý osvedčený recept na zozriatie tela a rozveselenie ducha. Keď su fašiangy - u nás masopust a chodia po dedine maškary zastavia sa aj pred našim domom tak to ide na odbyt jedna radosť. Márne sa sused snaží ponúkať inný trúnok. Nech ponúka čokoľvek vždy je druhý.

1 - 20
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
3 - 4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci urobíme z cukru karamel. Keď je pekne hnedý pridáme trocha rasce, zalejeme asi 1 - 1,5 dcl vody aby sa karamel rozpustil a hneď pridáme pomarančovú koru asi tak z 1/4 pomaranča. Keď sa karamel rozvaril odstavíme z ohňa a pridáme vodku. Spolu privedeieme opatrne do varu. Hotové precedíme do termosky a je hotovo možeme sa počastovať.

  2. 2

    Obdobou je hriato na slanine, ale to málokdo znáša. Postup je stejný, len karamel urobíme na vyškvarenej slaninke ktorú sme nakrájali na jemnúčko. Potom na vrchu v poháriku plávajú škvaročky a omastok a toho sa dá vypiť hodne, lebo tá mať učinky alkoholu neutralizuje - akurát to málokdo snesie.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
no toto mi spomínala kolegyňa - že vlani na vianočných trhoch pila hriatô s oškvarkami :) myslela som že si robí srandu, ale že nie a bolo to vraj veľmi dobré.
1x yogicek
Ja ho mám najradšej s rumom, ale s tou kôrou a rascou som ho ešte nerobila, my dávame tradične klinčeky a škoricu, vyskúšam po tvojom nabudúce, vďaka za mne nový recept...