Makové rezy

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. decembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Makové rezyFoto: Pravda - Ivan Majerský
100 min
príprava
8 min
na 200 °C

Suroviny

Biele cestá:
5 ks
5 PL
5 PL
1 KL
Hnedé cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
1 PL
Krém:
8 PL
4 ks
1 PL
350 g
Maková plnka:
400 g mletý
3 PL
50 g
Cukrová poleva:
500 g
3 PL
2-3 PL studená
Na potretie:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Biele cestá: Bielky vyšľaháme s cukrom, zašľaháme 5 žĺtkov. Vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovice. Každú vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C asi 8 minút.

  2. 2

    Hnedé cesto: Bielky a cukor vyšľaháme, pridáme žĺtky, polohrubú múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 o C asi 8 minút.

  3. 3

    Krém: Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom šľaháme nad parou asi 15 minút do zhustnutia. Do vychladnutého krému pridáme vyšľahané maslo.

  4. 4

    Maková plnka: Mletý mak, slivkový lekvár a práškový cukor pomaly zalejeme vriacou vodou, aby vznikla hustá maková hmota.

  5. 5

    Dve biele cestá zlepíme ríbezľovým džemom, vrch potrieme džemom, naň dáme makovú plnku, na makovú plnku natrieme krém a prikryjeme hnedým cestom. Necháme zaťažené aspoň 3 hodiny

  6. 6

    Cukrová poleva: Práškový cukor a pomarančový sirup zamiešame, pridáme studenú vodu podľa hustoty. Vrch koláča polejeme cukrovou polevou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist