Škoricové medovníčky

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 15. decembra 2016
Škoricové medovníčky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, našské aj trochu exotické, jednoduché i zdobené. Takto si predstavujem typické slovenské adventné pečenie.

15
porcií
20 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

650 g
250 g
100 g
250 g
3 ks (+ 1 na potretie)
10 g
10 g
16 g
Cukrová poleva:
1-2 ks
200 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dôkladne zmiešame a hladké cesto necháme aspoň 24 hodín odstáť v chladničke.

  2. 2

    Na druhý deň cesto dobre rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme perníky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4 – 5 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby boli lesklé.

  3. 3

    Z bielkov, práškového cukru a trochy citrónovej šťavy spravíme cukrovú polevu. Naplníme ňou cukrárenské vrecko a medovníčky ozdobíme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vyzerajú vynikajúco:-)a určite tak aj chutia. Stačí ich upiecť tesne pred Vianocami? Pýtam sa kvôli mäkkosti, ďakujem. Pekný zvyšok dňa:-)
@Alina598 (15.12.2016 16:09)

Posielame odpoveď od šéfcukrárky hotela Elizabeth**** v Trenčíne - pani Helenky:
Medovníky sa môžu robiť krátko pred Vianocami a zatvorené vydržia aj 2 mesiace mäkké, je to overený a výborný recept.