Škoricové medovníčky
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 15. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Niečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, našské aj trochu exotické, jednoduché i zdobené. Takto si predstavujem Zobraziť celý popisNiečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, našské aj trochu exotické, jednoduché i zdobené. Takto si predstavujem typické slovenské adventné pečenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
650 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
3 ks (+ 1 na potretie) |
|
10 g |
|
10 g |
|
16 g |
|
Cukrová poleva: | |
1-2 ks |
|
200 g |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny dôkladne zmiešame a hladké cesto necháme aspoň 24 hodín odstáť v chladničke.
- 2
Na druhý deň cesto dobre rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme perníky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4 – 5 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby boli lesklé.
- 3
Z bielkov, práškového cukru a trochy citrónovej šťavy spravíme cukrovú polevu. Naplníme ňou cukrárenské vrecko a medovníčky ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Posielame odpoveď od šéfcukrárky hotela Elizabeth**** v Trenčíne - pani Helenky:
Medovníky sa môžu robiť krátko pred Vianocami a zatvorené vydržia aj 2 mesiace mäkké, je to overený a výborný recept.