Škoricové medovníčky

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 15. decembra 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Škoricové medovníčkyFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, našské aj trochu exotické, jednoduché i zdobené. Takto si predstavujem typické slovenské adventné pečenie.

15
porcií
20 min
príprava
5 min
na 180 °C

Suroviny

650 g
250 g
100 g
250 g
3 ks (+ 1 na potretie)
10 g
10 g
16 g
Cukrová poleva:
1-2 ks
200 g
1 KL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny dôkladne zmiešame a hladké cesto necháme aspoň 24 hodín odstáť v chladničke.

  2. 2

    Na druhý deň cesto dobre rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme perníky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4 – 5 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby boli lesklé.

  3. 3

    Z bielkov, práškového cukru a trochy citrónovej šťavy spravíme cukrovú polevu. Naplníme ňou cukrárenské vrecko a medovníčky ozdobíme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist