Foto: elixir
Chrumkavé, horko-čokoládové s finálnym chuťovým dotykom pomaranča a relatívne rýchlo pripravené.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
110 g |
|
60 g (Vollrohrzucker) |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
10 g |
|
1 štipka |
|
85 g (príp. maslo) |
|
50 g (alebo iná) |
|
Plnka: | |
40 ml (alebo iná) |
|
70 g (alebo iná) |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Do misky si dáme alsan a cukor doň vpracujeme.
-
2
Pridáme kakao a pomarančovú kôru, soľ a škoricu.
-
3
Pridáme múku. Vznikne nám mäkké, mierne lepivé cesto.
-
4
Do cesta dodáme aj hoblinky čokolády.
-
5
Potom cesto po častiach rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré následne ukladáme na plech s papierom na pečenie. Na vykrajovanie som použila obruč na dezerty s priemerom 6cm.
-
6
Pripravené kolieska dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 15-20 minút. Okolo 15 minúty treba vidličkou skúsiť, ako sa cesto správa - jemne ju pohýbať po povrchu jedného z koliesok. Po upečení necháme vychladnúť.
-
7
Na prípravu plnky dáme smotanu, čokoládu nalámanú na kúsky a pomarančovú kôru do hrnca; čokoládu topíme a dobre premiešavame s ostatnými surovinami.
-
8
Na záver pridáme aj agávový sirup. Plnku necháme vychladnúť a potom ňou spájame po dve kolieska keksov.
-
9
Toto je príprava s horkou čokoládou, podobne by to malo fungovať napríklad aj s mliečnou. Ak vám vadí alsan, použite napríklad maslo.
www.alsan.de/index.php?page=alsanbio&subpage=als...
@kristtin teším sa, potom daj vedieť :)
Ešte chcem dodať k receptu, do druhého dňa sa cesto trošku lepšie prepojí, stále je chrumkavé, ale mrví sa menej. Plnka sa taktiež dobre ustáli, keď do keksu hryznete, nehýbe sa, ako sa to stáva krátko po naplnení.