Skotská vejce
Maso s kořením a prolisovaným česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Pikantný šalát
Manželka mala chuť na niečo zdravé a ukázala mi recept z nového času pre ženy....
Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...
Avokádový šalát s kuracími pečienkami
Do taniera dáme natrhaný hlávkový šalát, nakrájané avokádo, kuracie pečienky opečené na olivovom oleji, ...
Grepovo-limetková limonáda
Bolo nám horúco a tak sme si zmysleli... a zmysleli sme si dobre. Dodržiavame pitný...
Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.
Škoricové motýle
Urobíme si kvások z mlieka cukru a droždia a po podkysnutí zamiesime si cesto z ostatných ingrediencií...
Hríbový koláč
Tohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip...
Jahodová torta so stečeným jogurtom
V nedeľu som pre zmenu upiekla tento koláč. Na plnku som použila stečenú kyslú smotanu...
Tofu masala
Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny...
Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...
Misa pre inšpiráciu
Poznáte to - ohlási sa návšteva, čo na rýchlo pripraviť? Nič jednoduchšie ako obložená misa...
Teplý cestovinový šalát s arašidmi, pórom, šunkou a horčicou
Moje obľúbené, rýchle a hlavne lacné a chutné jedlo. Všetky suroviny vyjdu cca 3 €
Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami
Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete...
Kinderkoláč
Bielky vyšľaháme s cukrom na hustú penu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku...
Mandľový paleo chlebík
Paleo diéta sa vracia späť do doby paleolitu, ktorá začala okolo 2. 6 milióna rokov p....
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Variácia na sabayon
Žĺtka, cukor a víno dáme do misy a šľaháme nad parou, kým sa nevytvorí krémovo–penistá...
Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...
Čučoriedkové muffiny so škoricovou posýpkou
Tofu rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu nakrájame a spolu s mandľovým mliekom a kokosovým olejom...
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...
Bravčový eintopf s pórom
Toto jedlo je rýchle lacné a chutné ! Eintopf má veľa podôb a variácií preto pri jeho...
Pečený kamenáč
Kamenáč, (Steinbutt, Rombo, Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi....
Pomarančové rohlíčky
Pomarančová príloha ku káve; dávka je na malé mlsanie, vyjde z nej zhruba 10 rohlíčkov.
Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...
Rizoto s pórom a arašidmi
Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na...