Foto: claire3105
Síce som tu na Vareche takýto podobný recept videla, rada by som sa podelila s ostatnými aj s tým mojím. Keď som tieto keksíky Zobraziť celý popisSíce som tu na Vareche takýto podobný recept videla, rada by som sa podelila s ostatnými aj s tým mojím. Keď som tieto keksíky prvýkrát piekla, tak sa mi omylom do bielka zamiešalo aj trocha žĺtka. Potom keď som chcela vyšľahať bielka, vznikol mi taký sneh- nesneh. Napriek tomu, že bolo cesta omnoho menej, keksíky chutili lepšie.
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky (ja pridávam aj štipku soli aby sa sneh krajšie vyšľahal). Pridáme cukor a ešte trocha vyšľaháme. Pridáme mandle a lieskovce. Premiešame, nakoniec pridáme múku. Nemiešame mixérom.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej formy, aby boli keksíky menšie, rozdelím si cesto na dve polky a najskôr upečiem jednu a až potom druhú. Pečieme pri teplote 180°C, až kým nezačne cesto zvrchu hnednúť(môžte vyskúšať takou tou dlhou ihlou, či sa cesto nelepí).
- 3
Po upečení ich aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme do druhého dňa do chladu.
- 4
Na druhý deň koláč vyklopíme z formy a rozrežeme na veľmi tenké kúsky (na druhý deň sú už mandle aj lieskovce zmäknuté, čiže to ide pomerne ľahko, len z toho bolí ruka).
- 5
Potom ich poukladáme na plytký plech a v rúre ich pri teplote 160°C usušíme. Začnite ich vyberať, keď keksíky vzadu začnú hnednúť. Ak ich hneď nevyberiete, riskujete, že zhoria. Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dám ti radu, ako ich šikovne, rýchlo a rovnako nakrájať. Ja ich režem na elektrickom krájači. Vyskúšaj. Je to raz dva