Voňavé rohlíky plnené jablkami

gulivere - bez fotkygulivere, 1. septembra 2011

Vynikajúca pochúťka, osvieži dlhé zimné večery, alebo jesenné posedenia na záhradke. Môžte ním prekvapiť nečakaných hostí, je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny, výborný, prevonia Zobraziť celý popisVynikajúca pochúťka, osvieži dlhé zimné večery, alebo jesenné posedenia na záhradke. Môžte ním prekvapiť nečakaných hostí, je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny, výborný, prevonia celý dom.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Rohlíky (môžu byť aj z predchádzajúceho dňa) rozrežeme napoly, vydlabeme striedku tak, aby sme ich neprederavili.

  2. 2

    Očistené jablká nahrubo nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom (ak sú kyslejšie, aj trochou cukru), necháme postáť, kým pustia šťavu.

  3. 3

    Dobre vyžmýkame a napcháme do rohlíkov.

  4. 4

    Rohlíky potom pomaličky z každej stany opekáme na malej vrstve masla. Teplotu nastavíme tak, aby maslo nehorelo a jablká vnútri mali čas sa podusiť.

  5. 5

    Opečené rožky pováľame v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou. Podávame teplé, dobré sú aj po vychladnutí. Dobrú chuť :D

Diskusia k receptu

malusa
Tak toto musi byt ozajstna pochutka,rychla a celkom zdrava,dakujem za napad.
jamarlen
a keby sa tam dali vopred udusené jablká, rožky obliali cukrovým sirupom a piekli sa v rúre, možno by som na to nervy mal, no to opekanie - z toho mám nervu:))) _ len či by to bolo ono___
baboja
K tomu zazvorovy caj s medom a skoricou.Idealne na jasenne chladne dni.Az mi zavonali.Ukladam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha