Vynikajúca pochúťka, osvieži dlhé zimné večery, alebo jesenné posedenia na záhradke. Môžte ním prekvapiť nečakaných hostí, je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny, výborný, prevonia Zobraziť celý popisVynikajúca pochúťka, osvieži dlhé zimné večery, alebo jesenné posedenia na záhradke. Môžte ním prekvapiť nečakaných hostí, je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny, výborný, prevonia celý dom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rohlíky (môžu byť aj z predchádzajúceho dňa) rozrežeme napoly, vydlabeme striedku tak, aby sme ich neprederavili.
- 2
Očistené jablká nahrubo nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom (ak sú kyslejšie, aj trochou cukru), necháme postáť, kým pustia šťavu.
- 3
Dobre vyžmýkame a napcháme do rohlíkov.
- 4
Rohlíky potom pomaličky z každej stany opekáme na malej vrstve masla. Teplotu nastavíme tak, aby maslo nehorelo a jablká vnútri mali čas sa podusiť.
- 5
Opečené rožky pováľame v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou. Podávame teplé, dobré sú aj po vychladnutí. Dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu