
Jelenia sviečkovica s cícerovo-mrkvovou kašou
V nenápadnom struku sa skrývajú skutočné perly – šošovica, fazuľa, cícer, hrach.....

Kuracie tonkatsu s rezancami udon
Zeleninu a mäso nakrájame na rezančeky, vložíme na panvicu, najlepšie wok, pridáme olej a...

Cviklový šalát
Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.

Peťkove rezy
Tento zákusok som upiekla svojumu synovi k meninám, pôvodne to mala byť Schwarzwaldská torta, ale...

Turecký med
Do hrnčeka dáme vodu s cukrom a zahrievame na 170 °C, až kým nevznikne úplne čistý...

Poľský veľkonočný veniec s domácou čučoriedkovou omáčkou
Najmä v regiónoch Východnej a Strednej Európy je tradíciou skvelé brioškové cesto. Tieto sladké chrumkavé chlebíky...

Jednoduchá, veľmi chutná tuniaková nátierka
Tuniakové nátierky sú tu už dost, ale takúto som tu nenašla... ale ak som náhodou prehliadla, tak...

Škvarkovníky a bryndzovníky
Keď už je vo vinohradoch vinobranie a prírodu rozžiaria jesenné lúče slnka, každá dobrá gazdinka...

Bylinkovo-citrónové morčacie stehno
Velmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem bravcoveho), ovocia...

Zemiakový šalát
Zemiaky, cibuľu a vajcia si očistíme. Zemiaky pretlačíme do väčšej misy , pridáme na...

Tvarohová torta z pohánkovej múky
Pohánku by som rada zaradila do nášho jedálnička kvôli rutínu, ktorý má blahodárne účinky na cievy, a...

Vanilkovo-rumový zákusok
Nóri ho nazývajú Verdens beste, čo v preklade znamená "najlepšie na svete". Oni, ale...

Narodeninová torta
chcela som môjmu drahému oslávencovi urobiť prekvapenie k päťdesiatke, tak som mu vymyslela takúto tortičku....

Bavorská Leberknödelsuppe
Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou...

Zapečená tarhoňa s mletým mäsom
Masko si podusime na cibulke, pridame koreniny a sol podla chuti, šampiony. Tarhonu si uvarime zvlast....

Maďarský guláš s medom a na víne
Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj...

Brokolica s hubami
Huby pokrájame a podusíme na panvici s troškou oleja. V kastróliku opečieme slaninu s cibuľkou, ...

Šampiňóny s cesnakom a strúhankou
V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime...

Zaváraná mrkva s ananásom
V záhradke sa mi urodilo dosť veľa mrkvy. Tú, ktorá nebola vhodná na uskladnenie som...

Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...

Španielska zemiaková tortilla s cuketou
Zemiaková tortilla je obľúbený pokrm hlavne v Španielsku. Mňa zaujala hlavne kombinácia jednoduchosti a dobrej chuti....

Ako si vyrobiť vianočný veniec
Farbu si určite každý podľa svojho vkusu .

Špenátová vianočná pomazánka
Prečo vianočná? U nás je už tradíciou, že táto pomazánka sa jedáva na štedrý deň na...

Jablkový koláč s dvojakého cesta
Aby som nepiekla vždy ten istý, tak troška vymýšľam. Kedže som robila troška podobný, tak ma napadla...

Ryža s kurkumou
Tento recept som čerpal z knihy: Varíme z potravín , ktoré zdolávajú rakovinu od autorov Richard...

Raňajkové guacamole
Túto "pomazánku" rada robievam na rýchle a zdravé raňajky. Vyskúšajte :-)