Osadnícke kura

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 29. júna 2014

Tento recept pochádza od otca bývali na osade a kurence v tej dobe neboli brojlery rástli aj rok a mäso bolo húževnaté tak sa Zobraziť celý popisTento recept pochádza od otca bývali na osade a kurence v tej dobe neboli brojlery rástli aj rok a mäso bolo húževnaté tak sa robilo na rôzne spôsoby aby zmäklo.

4
porcie
10 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks menšie
1 ks
5 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1 PL
3 dcl
2 PL
4 ks
4 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistené kura rozdelíme na štyri kusy, ktoré osolíme natrieme horčicou, posypeme mletým čiernym korením a rascou. Uložíme na pekáč a ešte podávame nakrájanú cibuľu a posekaný cesnak a na každý kus dáme po jednom klinčeku. Do pekáča s mäsom nalejeme pivo a bobkové listy. Dáme to piecť prikryté do vyhriatej rúry na 180°C na 45 minút(podľa rúry).

  2. 2

    Potom pekáč otvoríme a do výpeku pridáme šťavu z citróna a med trochu výpek premiešame a odkryté pečieme ďalej asi 30 minút a polievame mäso výpekom až nám kura ostane červeno- hnede prepečené.

  3. 3

    Potom pekáč vytiahneme z rúry kura vyberieme z neho výpek poprášime mukou a rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme na sporák na chvíľu aby sa povarilo.Potom späť vložíme kura a môžeme podávať s varenými zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

janger
Iste vyborne kura, dala by som si veru take stehno :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia