Foto: patroveckypitrs
Tento recept pochádza od otca bývali na osade a kurence v tej dobe neboli brojlery rástli aj rok a mäso bolo húževnaté tak sa Zobraziť celý popisTento recept pochádza od otca bývali na osade a kurence v tej dobe neboli brojlery rástli aj rok a mäso bolo húževnaté tak sa robilo na rôzne spôsoby aby zmäklo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené kura rozdelíme na štyri kusy, ktoré osolíme natrieme horčicou, posypeme mletým čiernym korením a rascou. Uložíme na pekáč a ešte podávame nakrájanú cibuľu a posekaný cesnak a na každý kus dáme po jednom klinčeku. Do pekáča s mäsom nalejeme pivo a bobkové listy. Dáme to piecť prikryté do vyhriatej rúry na 180°C na 45 minút(podľa rúry).
- 2
Potom pekáč otvoríme a do výpeku pridáme šťavu z citróna a med trochu výpek premiešame a odkryté pečieme ďalej asi 30 minút a polievame mäso výpekom až nám kura ostane červeno- hnede prepečené.
- 3
Potom pekáč vytiahneme z rúry kura vyberieme z neho výpek poprášime mukou a rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme na sporák na chvíľu aby sa povarilo.Potom späť vložíme kura a môžeme podávať s varenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu