Punčové rezy

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 9. apríla 2014

Komerčný recept

Suroviny

10 ks
250 g
250 g
100 g
Sirup na korpus:
500 g
300 ml
200 ml
2 ks
2 ks
z 2 citrónov
2 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľahajte s cukrom do bielej hladkej peny a potom zašľahajte rozpustený horúci tuk maslová príchuť. Nakoniec opatrne stierkou vmiešajte preosiatu hladkú múku. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie, tak aby ste z dávky upiekli dva tenšie a jeden hrubší plát. Pečte na 200 °C.

  2. 2

    Cukor s vodou dajte do hrnca a pridajte na väčšie kúsky nakrájané ovocie, šťavu z citróna a škoricu a varte cca 20 minút, pokiaľ sa sirup nezredukuje na polovicu. Potom zložte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť. Po ochladení preceďte a prilejte rum.

Diskusia k receptu

evanaaa
Stačí pár ingrediencií nahradiť - zameniť a koláčik bude dobrý. Tu je aspoň vidieť, ako a podľa čoho pečú cukrárne tie ich chýrne zákusky, ktoré potom aj tak chutia..........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia