Hruškovo-makový koláč

brambora - fotkabrambora, 13. novembra 2014
Hruškovo-makový koláč
Foto: brambora

Doma plno zomletého maku, v "komore" plno sladkých zaváraním. Tak čo s tým? ;)

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g
180 g
200 g
2 ks
80 ml
100 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej, šľaháme... Pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a kyslú smotanu. Šľaháme dovtedy, kým cesto nebude bublinkovať. ;)

  2. 2

    Asi 3/4 cesta vylejeme na plech (ja som mala rozmer 32x21cm) a do zvyšného cesta pridáme mletý mak a premiešame. Makové cesto cikcakovo vylejeme na biele cesto a pridáme na malé kúsky nakrájané hrušky (7dcl pohár). Vrch posypeme škoricovým cukrom.

  3. 3

    Piekla som 20 minút na 180C.

    Hruškovo-makový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Páči sa mi Tvoj koláč. Je to rýchlovka a mǒže byť výborný. Dám čerstvé hrušky, chválim.
margaretka28
celkom šikovný recept, aj iné ovocie by sa mohlo dať, tuším som tu už niečo podobné videla s jablkami, každopádne takéto rýchlovky mám rada, lebo to zvládnu dcéry aj samé, ked ja nemám čas :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia