Korenené zemiaky s kelom a paradajkami fotorecept
Foto: elixir
Tento recept som našla na Chefkoch.de, jeden zo spôsobov ako zúžitkovať kel.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na lyžici oleja opražíme cibuľu do sklovita.
-
2
Pridáme ďalšiu lyžicu oleja a nakrájané zemiaky a kel, opražíme do hnedkava.
-
3
Pridáme soľ, korenia, ešte chvíľku pražíme. Zalejeme 100 ml vody, prikryjeme a podusíme 15 minút.
-
4
Na posledných 5 minút pridáme aj na drobno nakrájanú paradajku. Na záver pridáme smotanu, premiešame.
-
5
Môžeme podávať, napríklad posypané petržlenovou vňaťou a pažítkou, s opraženou cibuľou.
patrim medzi milovnikov kelu a tiez si ho pridavam do juice.
prave dnes robime kolozvarsku na nase stretnutie skupiny, kde ochutnavame jedla a ucime sa ako ich originalne pripravit, nabuduce pridam aj tento tvoj receptik je stvoreny aj na takuto velku skupinu.
Mas fajne prispevky