Korenené zemiaky s kelom a paradajkami fotorecept

elixir - fotkaelixir, 25. novembra 2013
Korenené zemiaky s kelom a paradajkami (fotorecept)
Foto: elixir

Tento recept som našla na Chefkoch.de, jeden zo spôsobov ako zúžitkovať kel.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
1 ks (menšia)
2 ks
0,5 ČL
1 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL
1 štipka
1 štipka
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na lyžici oleja opražíme cibuľu do sklovita.

    Korenené zemiaky s kelom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ďalšiu lyžicu oleja a nakrájané zemiaky a kel, opražíme do hnedkava.

    Korenené zemiaky s kelom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme soľ, korenia, ešte chvíľku pražíme. Zalejeme 100 ml vody, prikryjeme a podusíme 15 minút.

    Korenené zemiaky s kelom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na posledných 5 minút pridáme aj na drobno nakrájanú paradajku. Na záver pridáme smotanu, premiešame.

    Korenené zemiaky s kelom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať, napríklad posypané petržlenovou vňaťou a pažítkou, s opraženou cibuľou.

    Korenené zemiaky s kelom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

martinis
No teda, ako veľký milovník zeleniny sa musím priznať, že kel som ešte nikdy nepripravoval, a pritom ho mám rád. Motivovala si ma, pokúsim sa nejaký menší kúsok zohnať a pripraviť si toto vynikajúce jedlo, ako vždy skvelý výber korení :-))
eviana
Nádhera... chutné, chrumkavé a krásne pestré :) 5*
puntodadino
Fakt dobry recept.Ibaze malu poznamku- na obr.nieje nas hlavkovy kel/Wirsingkohl/,ale kuceravy kel/po nemecky Grünkohl/,ktory je viac znamy v Nemecku.Je to mrazuodolna zelenina,ibaze ju treba dlhsie dusit.Doporucujem zahradkarom,najma ak chovaju sliepky- koncom zimy je to jedina zelena vnat vonku.
marianne
krasne,farebne ako je u Teba pravidlom....pre mna splnilo vsetky poziadavky:-) no mnamkove:-DDDD nech ich urve
alena45
fakt krásne. Kel je moja obľúbená zelenina, a mám aj mladé zemiaky, ktoré som vysadila po hrachu. Veľmi vábne foto.
elixir
Jej, dakujem, dufam, ze vam padne na uzitok a bude chutit :)
micanela
ja robim kel na cibulke + korenia a na to uvarene vajce... a obed jak lusk, rychly a jednoduchy
nonna
Direk pre mňa. Takéto obľubujem, výborné chute, zdravé, nezaťažujúce žalúdok, výživné. Ukladám do KK a šup s tým na fejs.
helanka
velmi lakavo si nam to naservirovala urobim tiez v tvojej kombinacii.
patrim medzi milovnikov kelu a tiez si ho pridavam do juice.
elixir
Teším sa, že sa vám páči recept. :) Nie, toto je úplne klasický hlávkový kel, Wirsing, tento:



helanka
ok, pytala som sa len preto, ze ten nas listovy je velmi zeleny a ma viacej korenistu taku pikantnejsiu chut oproti nasmu hlavkovemu, v kazdom pripade nevadi mi ziadna odroda a dakujem.
prave dnes robime kolozvarsku na nase stretnutie skupiny, kde ochutnavame jedla a ucime sa ako ich originalne pripravit, nabuduce pridam aj tento tvoj receptik je stvoreny aj na takuto velku skupinu.
Mas fajne prispevky
elixir
@helanka treba sa opytat, ked nie je jasno :) nabuduce to lepsie specifikujem v surovinach, dakujem i za mile slova :)
nonna
Lajky na Slovensku, v Srbsku a Čechokanadsku. GRATULÁCIA!
mariamka
ja na prvy moment som myslela, ze nejaka kytica :) a ona fakt je, krasna, svieza, zdrava, gratulujem @elixir k medzinarodnemu uspechu :) neriesis slavu a mas vyborne recepty ..
honestka
ten tanierik vyzera vyborne a kedze kel mozem na vsetky mozne sposoby vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia