Foto: pupava
Vznikol omylom, pôvodne to mal byť úplne iný koláč, no nevyšla mi piškóta a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Takže ja keď som urobila Zobraziť celý popisVznikol omylom, pôvodne to mal byť úplne iný koláč, no nevyšla mi piškóta a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Takže ja keď som urobila popri tom ďalší, vyrobila som z tohto "pokazeného" smotanovú tortu. Výnimočne nevegánsky - tak nejak nebol pre mňa :) Od zdravého má tiež dosť ďaleko, ale ak si v tomto teple chcete dopriať niečo osviežujúce, určite poteší :)
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Náplň: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2 tégliky |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
Vrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus si zmiešame všetky spolu a necháme v trúbe na cca pol hodinu, mala som to na cca 170°C. Záleží od trúby. Po pol hodine vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Náplň vyrobíme zmiešaním smotany, cukru práškového a vanilkového. Pridáme pokrájané (alebo celé, záleží na vás) jahody, moruše, pridáme i ríbezlie či akékoľvek ovocie podľa chuti. Ja som dávala hlavne kyslé, aby v tomto teple torta aj chutila.
- 3
Po vychladnutí piškóty jej vydlabeme vnútro a na spodok naukladáme na plátky nakrájané banány. Naplníme bochník smotanovo-ovocnou zmesou.
- 4
Na vrch poukladáme opäť ovocie podľa chuti, ja som dala čerstvé jahody. Tmavú čokoládu si rozpustíme nad parou a tortu polejeme. Celú tortu dáme do chladničky a necháme stuhnúť (aj niekoľko hodín).
- 5
Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu