Foto: cesminaz
Další do zbierky :-) je vyborny..
na 190 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
4 ks |
|
1 ks (15 g) |
|
3 dl |
|
1,5 dl |
|
0,5 čl |
|
0,5 čl |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
Okrem toho: | |
1 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Postup je velmi jednoduchy... Cele vajcia s cukrom vyslahame do peny.Potom za staleho miesania,striedavo pridavame raz olej,raz vodu a raz muku (Obe muky sme si uz dopredu zmiesali s PDP,s nastruhanou citronovou korou a solou) a zakazdym dobre vyslahame.Nakoniec dame aj nasu citronovu stavu a kurkumu za 0,5kl..to davam kvoli farbe :-) Ked to mame,tak este do cesta s vareckou zamiesame polovicu z cokolady,ktoru sme si nakrajali na kocky.Nalejeme do pekaca vytreteho maslom a posypaneho mukou a dame piect do rury,ktoru sme si uz dopredu vyhriali na 180-190°C na cca.30 minut,zalezi od rury a od velkosti plechu.Treba urobit skusku ihlou.Po prvych 5-10 minutach z tych 30 (ked sa kolac iba trosku nadvyhne,ale este nema vrchnu koru) kolac vytiahneme z rury a posypeme vrch so zvysnou nasekanou cokoladou.To,aby vam zostala aj pekne na vrchu a neklesla vsetka dole :-) A kolac dopecieme :-)
- 2
Vrch este tepleho kolaca posypem vanilkovym cukrom,to aby sa nan cukor nalepil.Po vychladeni,ho pokrajam,vykladiem na tanier a kusky kolaca horedole tiez posypem vanilkovym cukrom :-) Kolacik je vlacny a ma jemne citronovu chut,ktora vyberne ladi s cokoladou.Je vynikajuci aj na 2-3 den,dokonca by som tvrdila,ze je lepsi nez v prvy den :-)..len ho skladujte zakryty igelitovym vreckom.Co sa tyka muky,kludne mozte pouzit aj cisto psenicnu hladku :-) Nech vam chuti ;-P
- 3
Toto je ražna muka,ktoru pouzivam ja.Da sa kupit v Aldi a aj v Tescu.Nieje sice na nej napisane,ze aky Typ je,ale podla hmatu je to nieco medzi hladkou a polohrubou :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu