Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...
Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.
Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...
Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.
Pokus o narodeninový vlak
Kubčo mal 3rôčky a chcela som mu urobiť radosť, tak som sa pokúsila urobiť vlak, ...
Polievka Ratatouille
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...
Tvarohovo-kokosový zákusok
Jednoduchý a rýchli koláč s hroznovými bobuľami. Pre milovníkov tvarohu, kokosu a čokolády :-)
Ovsené lievance s jablkami
Pekne nadýchané a jemné . Výborné sú ako za tepla, tak aj za studena.
Chlupatý knedlík
Túto pochúťku začínam pripravovať so spevom upravenej Ježkovej dávnej hitovky: "Chlupatý knedlík, má tak rád, ...
Tatarák z cukety
Recept z knihy Larousse Gastromique - výborná kniha, výborný recept.
Hroznový závin
Stane sa mi, že keď kúpim na pohľad krásne , veľké hrozno, nesplní moje očakávanie. Je kyslé...
Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.
Tvarohovo-orieškový koláčik
Výborný koláčik s chrumkavým orechovým cestom a sviežou tvarohovo nugátovou plnkou... výborný pre návštevu, alebo...
Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...
Koložvárska kapusta trochu inak
Tento recept keď vyskušate myslím, že ho zaradíte do svojho jedalníčka, pretože je velmi chutný aj keď...
Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.
Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...
Karfiolové rezne s parmezánom
Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a...
Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....
Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Grilovaný baklažán a paradajka na hrianke
Na tento recept som už dlhšie pokukovala v jednej mojej kuchárskej knihe a teraz je ten správny...
Kancelársky kuskus
Nemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás...
Anglické oblátkové tyčinky
Recept na tieto jednoduché a chutné tyčinky som náhodou našla pri prezeraní "storočných" receptov v jednej rozpadávajúcej...
Brusnicové rožteky
Tento recept som vytvárala na požiadavku pre tých, ktorí nemôžu orechy a zároveň chcú niečo sladké...
Jahodový rez nepečený
Mám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila...
Pečené zemiaky s fetou a olivami
Patria medzi moje obľúbené, tak možno tiež niekomu padnú do oka.
Lahodná pórková polievka so šalviou
Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky
Čerešňová bublanina
Včera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu....