Tvarohové rožky
Tvarohové rožky

Rožky plnené tvarohom fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 15. februára 2018
Rožky plnené tvarohom (fotorecept)
Foto: luwinka

Vynikajúce, vláčne rožky plnené tvarohom, ktoré sa zídu aj deťom do školy na desiatu.

14
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
50 g
200 g
2 ks
20 g
0,5 dcl
štipka
1/2 ČL (do kvásku)
Plnka:
250 g
podľa chuti
1 ks
1 ks
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme kvások. Rozdrobíme droždie v malej nádobe, zalejeme ho vlažným mliekom, pridáme kryštálový cukor a medzi prsty múky. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, maslo, štipku soli, žĺtky, práškový cukor a kvások.

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 15 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kryšt. cukor podľa chuti a žĺtok. Všetko riadne vymiešame nahladko.

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyváľkame ho na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorce. (Ja som robila väčšie rožky , takže som každý štvorec mala 11 krát 11 cm). Natrieme na každý jeden plnku a zrolujeme ho smerom k sebe ako roládu a vytvoríme z neho rožok.

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na plech. (Ja som použila alobal). NEPOTIERAME ich !

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút .

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené necháme vychládnuť. Vyšlo mi 14 kusov rožkov.

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Celé rožky obalíme v práškovom cukre. (Ja som zopár aj čokoládou ozdobila).

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    :-)

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V reze.

    Rožky plnené tvarohom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkné rožky, ke kafíčku jako stvořené!
pivonka
Rožky vyzerajú veľmi lákavo a rozpis surovín na cesto to iba potvrdzuje, ale vykysnúť sa dáva iba kvások? Cesto nie?
cesminaz
Pekné rožky.To pečenie s alobalom ma zaujalo,hádam som to zatial videla len u teba :-)
luwinka
@Pivonka (16.2.2018 13:24)

Len kvások kysne . Cesto nie , to len sa dá na 15 minút do chladu . Veď počas pečenia rožky zväčia svoj objem.
luwinka
@Cesminaz (16.2.2018 15:24)

Pečiem už dávno na alobale . Sem- tam používam aj papier na pečenie , ale s alobalom je to rýchlejšie , natiahnem ho na plech , uhladím ho , okraje pristisnem a dávam do neho napríklad teraz tieto rožky čo som piekla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia