Rožky plnené tvarohom fotorecept
Foto: luwinka
Vynikajúce, vláčne rožky plnené tvarohom, ktoré sa zídu aj deťom do školy na desiatu.
porcií
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
0,5 dcl |
|
štipka |
|
1/2 ČL (do kvásku) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme kvások. Rozdrobíme droždie v malej nádobe, zalejeme ho vlažným mliekom, pridáme kryštálový cukor a medzi prsty múky. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, maslo, štipku soli, žĺtky, práškový cukor a kvások.
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 15 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.
-
3
Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kryšt. cukor podľa chuti a žĺtok. Všetko riadne vymiešame nahladko.
-
4
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyváľkame ho na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorce. (Ja som robila väčšie rožky , takže som každý štvorec mala 11 krát 11 cm). Natrieme na každý jeden plnku a zrolujeme ho smerom k sebe ako roládu a vytvoríme z neho rožok.
-
5
Dáme na plech. (Ja som použila alobal). NEPOTIERAME ich !
-
6
Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút .
-
7
Upečené necháme vychládnuť. Vyšlo mi 14 kusov rožkov.
-
8
Celé rožky obalíme v práškovom cukre. (Ja som zopár aj čokoládou ozdobila).
-
9
:-)
-
10
V reze.
Len kvások kysne . Cesto nie , to len sa dá na 15 minút do chladu . Veď počas pečenia rožky zväčia svoj objem.
Pečiem už dávno na alobale . Sem- tam používam aj papier na pečenie , ale s alobalom je to rýchlejšie , natiahnem ho na plech , uhladím ho , okraje pristisnem a dávam do neho napríklad teraz tieto rožky čo som piekla.