Foto: pusta
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No.Salty. Bravčová pečeň sa pokrája na tenké plátky, na rýchlo opečie, vo výpeku sa Zobraziť celý popisObjavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No.Salty. Bravčová pečeň sa pokrája na tenké plátky, na rýchlo opečie, vo výpeku sa dusí cibuľa, nie pečie, ale dusí. Na tanier sa dajú okorenené opečené plátky pečene, na vrch sa pokladú kolieska udusenej a okorenenej cibule a podáva sa s chlebom a kvasenými uhorkami. Veľmi vhodné aj pre väčšie množstvo ľudí v týchto horúčavách a veľmi chutné, aj v nedeľu na obed. Pridávam recept pre milovníkov pečene i ostatných.
porcia
príprava
na 100/80 °C
Postup
-
1
suroviny sú rozpísané na 1 osobu
Bravčovú pečeň som pokrájala na tenké plátky. Môžete použiť akúkoľvek inú pečeň, dokonca aj z diviny, len potom musíte prispôsobiť čas opekania. -
2
Cibuľu som pokrájala na tenké kolieska, vybrala som podlhovastú cibuľu.
-
3
Do rozpáleného oleja som vložila plátky pečene, opekala som ich sprudka 2 - 3 minúty,...
-
4
...opečené plátky pečene som obrátila a aj z druhej strany som ich opekala asi 2 - 3 minúty, vybrala som ich na tanier.
-
5
Do výpeku som vložila kolieska cibule,poriadne osolila, aby zmäkla...
-
6
...prikryla som ju pokrievkou, stiahla som plameň na minimum a dusila pod pokrievkou asi 10 minút. Pozor - cibuľu neopekať, ale len dusiť!!!
-
7
Pečeň som vôbec neosolila ani pred úpravou, ani teraz, ale som ju len riadne okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
8
Takto vyzerá hotová udusená cibuľa vo výpeku.
-
9
Udusenú cibuľu som tiež riadne okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som ju už, pokládla som ju na opečenú pečeň, podliala výpekom z pečene a podávala s čerstvým chlebom a kvasenými uhorkami. Kto chce, môže podávať so zemiakmi. Neverila som, ked som recept čítala,ale môžem zodpovedne potvrdiť, že je to neskutočná lahôdka a mala v tejto letnej horúčave u nás doma veľký úspech. Potvrdila sa stará známa pravda, že v jednoduchosti je krása a chuť :-)))
-
10
Székelyhíd /čítaj Sékejhíd/ je starobylé mestečko na hraniciach Rumunska s Maďarskom, tiež rumunsky nazývané Sácuani, nemecky Zickelhid a turecky Sikelhid, nachádza sa v Biharskej župe na severozápade Rumunska. Táto lahôdka pochádza z tohoto mesta a je jeho obľúbenou špecialitou. Úprava je rýchla, veľmi vhodná aj ako obed či večera nielen pre rodinu, ale aj ked príde viac hostí.
Krásne nafotený postup a načančaný tanier... ej veru by som prijala aj hneď koštovku z tejto Tvojej, mňam :)
výborný..jednoduchý..rýchly..a naviac mimoriadne chutný recept..
akákoľvek pečeň mi takto chutí..bez podlievania vodou..mne stačí na chleba-aj ked toho mi netreba..
u nás dneska: takto podobne narýchlo upravená treska..:-)
dobrý deň..
robievala som aj tak ako ty alebo som cibuľu opiekla vo výpeku, ale tu som ju udusila a môžem povedať, že tento spôsob je najlahodnejší.
práve tým udusením cibule odlišuje od iných.
hej, je to fajnotka.
dakujem ti.
práve ten opačný postup ma zaujal a najmä, že CIBUĽA SA DUSÍ, nerestuje sa, ani sa neopeká.
nuž neviem, čo tých 8 minút je vhodných u každej pečene? taká teľacia, hovädzia potrebuje oveľa menej...totiž nedusí sa, nerestuje, ale opeká na rýchlo. v tomto postupe je fígeľ tohto receptu.
drahý môj priateľ, ale proti gustu žiaden dišputát :-)))
vieš, rada sa dozviem o recepte vždy niečo viac a podelím sa. teší ma, že som ťa nakopla a receptík pridaj...očakávam ho s radosťou.
zase mi nádherne rozosmial :D
dakujem za obodovanie i dobrú náladu :-))))))
rada by som ti tú koštovku naozaj dala :-)
dakujem ti za krásne uznanie.
mne osobne tiež stačí na krajec chleba :-)
tak ste mali tiež ľahký a chutný obed :P
dakujem za pochvalu.
taký istý. Je to fakt výborné.
máš super manžela, ked to môžeš nechať na neho :-)))
dakujem.
kľudne z akejkoľvek pečene môžeš pripraviť. aj z morčacej bude výborné.
dakujem.
len tu som sa držala pôvodného tradičného receptu.
inak dakujem za pripomenutie :-)
aj my máme radi na akýkoľvek spôsob.
dakujem, aj za prianie
a dúfam, že aj ty si mala peknú nedeľu ako ja :-)
dakujem.
dakujem.
ale tvoj nápad beriem a určite vyskúšam.
dakujem.
toto ma presne zaujalo a odlišuje tento rp od iných receptov.
dakujem ti :-)
ak to poznáš s krkovičkou tú cibuľu, tak vieš o čo ide. je to lahôdka,
tak už len založiť kvašáky a spraviť tento recept :-)
dakujem ti.
ale pre Székelyhíd je to zase ich tradičná a veľmi obľúbená špecialita:-)
faktom je, že je to neskutočná lahôdka :-)))
budem veľmi rada, ked vyskúšaš a potom povieš, ako chutila tebe.
dakujem.
a s tým cesnakom vyskúšam aj ja :P
dakujem ti.
vdaka za peknú spomienku na túto úžasnú dobrotu.