Seitanové mäsko na hubách
Seitan si doma vyrábam sama, pretože polotovar je dosť drahý, ale dosta´t ho v špec. predajniach......
Punk toast
Komerčný recept<br /> Toast so známkou punku, britskejší než kráľovná sama! English breakfast s piercingom, ktoré vám...
Slané syrové žemličky
Pred pár dňami som tu zadala recept na žemličky s práškom do pečiva s čerešňami. Písala...
Hlávkový šalát s reďkovkami a uhorkou
Šalát dôkladne umyjeme, pokrájame na jemné rezance, reďkovku a šalátovú uhorku na tenké plátky, ...
Roláda s kuracím mäsom, zeleninou a syrom v lístkovom ceste
Tento recept je jednoduchy, rýchly a chutí super aj studený
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
BB metrový zákusok
Recept jsem získala od mé sestřenice Gábiny, hned napoprvé se podařil, snad jen to, ...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...
Mramorované čokoládky s mandľami
kto by nemal rád čokoládu-:) láka každého z nás... niekto má rád horkú, iný mliečnu či...
Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou
Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!
Ostrá gulášová polievka
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, ...
Netradičná nátierka
Tento recept mám od mojej sesterničky z Moravy. Najskôr ma zarazila kombinácia surovín ale výsledok...
Florentínska katedrála
Mám dobrú knihu ktorú som dostala ešte minulý rok na narodeniny. Tento recept je druhý čo...
Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...
Chutná omeleta ako roláda
Komerčný recept<br /> Studenú roládu pripravenú z omelety môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako desiatu. Toto...
Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.
Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...
Figy mandľami plnené v kokosovom orechu schované
A opäť figy, tentoraz sušené, inšpirovaná Colinarikou a doladené mnou, vznikla táto nepečená chuťovka......
Veľkonočná tortilla
Tortilu ohrejeme na panvičke, uložíme na tanier a poukladáme šalát ochutený soľou, korením, olivovým olejom...
Cibuľkové bagety
Pri prezeraní starších týždenníkov, som v časopise, Nový čas pre ženy našla tento recept. Keďže mám...
Vajíčka v očistci – shakshuka
… alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia...
Ľahká večera bez lepku – zemiakové dukátiky s lekvárom a makom
Opäť raz premýšľate, čo navariť na večeru a nemáte jednak veľa času a jednak sa vám...
Fazuľkový prívarok s jogurtom a údeným plieckom
Už sme dávno nevarili fazuľkový prívarok... robila som ho spolu so zemiakmi, pridala som biely jogurt a...
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.
Marhuľový džem
Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...
Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou
Inšpirovaná týmto blogom http://www. tasteofbeirut. com/2011/04/fig-rolls/.
Tvarohové týčinky
tak práve upečené, skoro ten istý recept ako pridávala "Bosorkatt, "