Etli pilav - mäsová ryža
Je to vlastne mäsová ryža, niečo ako rizoto :-) Je to rýchle, jednoduché a praktické ;-P Stačí...
Zapečený chlieb
Pred hodinkou som dostala od známeho mail s videom postupu na tento recept. Tam je názov...
Čučoriedkovo-tvarohové rezy so šľahačkou
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a vyšľaháme dohladka. Primiešame žĺtka....
Hruškový koláč z krehkého cesta
Oberačka ovocia je za nami, je na čase zužitkovať čo sme nazbierali...
Mramorová bábovka s hrozienkami
Na tento upršaný deň padla vhod táto bábovka, ktorú som upiekla.
Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.
Kysnutý kapustový beľuš
Beľuše u nás sú veľmi obľubené pripomínaju mi moje detstvo , jablkovy alebo kapustový. Dnes je...
Jemný makový koláč
Z preosiatej múky s cukrom, margarínu, žĺtkov a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré...
Slané oblátky
Tento recept si sem dávam skôr pre seba, pretože tento rok sa nám papier s receptami...
Krkovička v pivovej marináde s dipom z pečeného cesnaku
Nediétna večera inšpirovaná receptom z Nejedlých receptov a v Mikulášovej topánke sa skrýva chladené pivko...
Zapekané cestoviny s mäsom
Zapekané cestoviny s mäsom ma ešte ako malú naučila robiť moja mama, varené cestoviny sme jej...
Pošírovaný losos s pomarančovou omáčkou
Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej vhodíme bobkový list, soľ, citrón, nové...
Krehké nekysnuté rýchle syrové pagáčiky s pecorinom a sezamom
Moji chlapi ma poprosili o pikantné syrové pagáčiky k vínečku, rada som im vyhovela :-) Tieto neobsahujú...
Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...
Zemiakové hranolčeky
Od mamky som si vypočula recept ktorý videla v televízii a sama aj vyskúšala na vysmážané hranolky...
Slaná cuketová torta
Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi,...
Židovský kosher šábesový hovädzí šoulet
Šoulet je typické tradičné židovské jedlo na šabat, ide o židovský sviatok, hebrejsky ש-ב-ת, ...
Slávna antirakovinová polievka
Sľúbil som Vám niečo nové, pre zdravie, nerušený chod zažívacieho traktu a naviac aj pre...
Fazuľová polievka s kapustou, mäskom a chlebovým pagáčom
Je to hustá polievka, ku ktorej robievam aj chlebový, škvarkový pagáč, ktorý sa nekrája, len tak...
Torta pre začiatočníkov
Pri tejto tortičke nemáte čo pokaziť, zvládnu ju aj úplné začiatočníčky a chutí výborne.
Škoricové osie hniezda
Múku vypeme do misy, urobíme jamku, do ktorej dáme trochu cukru, nadrobíme droždie a...
Falošné bolonské špagety
Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka...
Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...
Moja rýchla večera
Nemám čas na bohvieaké vyvaranie ked prídem s roboty a som unavený, tak buď cestoviny alebo také...
Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...
Čokoládovo marcipánová maxi roláda
Vyšľaháme bielka na tuhý sneh, zašľaháme kryštálový cukor.
Café latte: torta, káva, nanuk
Café latte pochádza z Talianska a je to vlastne šálka kávy s horúcim mliekom a mliečnou penou....