
Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou
V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, privedieme do varu a vychladíme. Pridáme citrónovú...

Flameri bez mlieka
Chutné, osviežujúce flameri zo špaldovej krupice vhodné pre bezmliečnu diétu. Pri príprave som použila rastlinné...

Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

Chlodnik z cvikly
Řepu upečeme v troubě, nebo uvaříme v celku. Oloupeme a nastrouháme a krátce...

Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA
Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu....

Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Komerčný recept<br /> Kurča na grile s aromatickou omáčkou z cibule a horčice je tá správna voľba pre...

Lávový koláčik s bielou čokoládovou tyčinkou a paštrnákovou zmrzlinou
Lávové koláčiky: Vajcia, žĺtok a kryštálový cukor vyšľaháme nad parou pri 70 °C. Odstavíme a...

Marhuľovo-banánový šejk, zmrzlina
Likvidácia minuloročných zásob. Mrazená marhuľová dreň a zabudnutý banán, plus sladká smotana. Dá sa...

Osviežujúca letná limonáda z čerstvej medovky
Limonáda z čerstvej medovky poteší v horúcich teplotách počas dňa. Príprava je nenáročná a výsledok je...

Zemiakovo–syrové smažienky
Uvarené a vychladené zemiaky v šupke olúpeme a najemno nastrúhame. Do mlieka dáme maslo, postrúhaný...

Kuracie vnútornosti Tralalajdy
Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby,...

Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...

Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...

Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...

Dusená žltá cuketa na kečupe
Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,...

Ovocný šalát, ktorý niečo vydrží
Čerstvý ovocný šalát je najlepšie skonzumovať hneď, inak sa z neho stane nevzhľadná kôpka. Ak...

Rajčinové raňajky alebo vytunená bruschetta
Popadli ma ráno chute, tak som si nakrájala cherry rajčinky, cibuľu, pridala tuniaka a...

Zmes listových šalátov s kačacinou
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl,...

Bezlepkový svieži šumienkový koláč
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a dôkladne prešľaháme. Ručne...

Cuketovo - rebarborový džem s mätou
Keďže sa nám tento rok nepodarilo ísť na samozber jahôd, a cukiet mám stále dosť, ...

Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....

Jahodové cappuccino s avokádovým koktailom s brownies
Avokádo a banán očistíme a dáme do mixéra. Pridáme soľ a mlieko a zmixujeme tak, ...

Domáca pizza na grile
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť...

Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave