
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...

Jablkové rezy
Je sezóna na jablčníky a jablkové dobrotky... upiekla som veselé šťavnaté jablkové rezy... nie sú náročné na...

Šľahačkovo-kakaová torta s kokosovým krémom
Dnes ráno som piekla túto tortu . Pobede som mala hostí , tortička im chutila...

Zemiaková polievka s hríbami
Včera sme z lesa priniesli zopár dubákov (a rýdzikov) a tak som chcela navariť niečo, kde...

Pikantný chrumkavý zemiak
Neskutočná citrónová chuť chrumkavých zemiakov... Vhodné ako príloha, ale aj tak samé.

Mrkvová polievka
Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť.

Pirohy plnené pečenou tekvicou a tvarohom
Recept na tieto pirohy som nasla na internete. Mame radi pecenu tekvicu, tak som ich...

Čokoládové Tiramisú
Keďže moja teta bývala 18 rokov v Taliansku, čo to sa variť naučila. Medzi jej...

Tvarohové gombóce s makovou plnkou
Tento priam fantastický a lahodný desertík mám z časopisu " nový čas pre ženy"ale rok neviem, kedže...

Smajliqina dúha
už dlhšie tu spomínate rainbow cake, a tak som sa rozhodla, kedže bola príležitosť, ...

Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.

Vláčne prekladané pagáče s ľanovými semienkami
Moji chlapi ma požiadali o pagáče pre návštevu, majú ich veľmi radi, spravila som tieto,...

Cviklové čipsy
Máte chuť na čipsy a zároveň chcete jesť zdravo ? Toto je správny recept pre Vás...

Krémové penne s bazalkou a morčacím mäsom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na olivovom oleji urestujeme morčacie mäso nakrájané na malé kúsky a keď dostane...

Variácia na koláčik z prílohy Pečieme na Veľkú noc 2
Zaujal ma veľmi koláčik z prílohy novín Pravda - Pečieme na Veľkú noc 2: Dvojfarebné bezlepkové kocky....

Plnená roláda z kuracích pŕs s citrónovou omáčkou
Veľmi jednoduchá roláda z kuracích pŕs s chutnou plnkou zo žemle, údenej slaniny, údeného...

Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej
Speváčka Natália Hatalová pozvala štáb TV Varecha do svojej kuchyne a naučila nás jedno zo svojich obľúbených...

Tvarohový koláč po maďarsky
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám...

Kuřecí kousky s májovkama
Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

Zákusok s jahodami a parížskym krémom
Už dlho som nerobila nič s parížskou šľahačkou alebo krémom, ku klasickému piškótovému cestu v spojení...

Hrnčekový koláč s krupicou a domácim džemom
Rýchly recept na fajnový šťavnatý jemný koláč. Džem použite podľa vlastnej chuti a na miešanie cesta vám stačí metlička....

Domáca treska s údeným lososom
Trošku iná treska, ktorú som pripravila aj s údeným lososom. Ak vám to nechutí, tak...

Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...

Misa plnených vajíčok
Vajcia uvaríme natvrdo. Potom ich schladíme pod studenou vodou, olúpeme a prekrojíme na polovicu po...

Cícerové lokše
Cícer je nesmierne variabilná strukovina. Je vhodný nielen na polievku, kašu, alebo hummus...

Sterilizované uhorky
Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.

Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini
Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s...

Kačací bujón
Silný zeleninovo kačací vývar z kostí a trupu kačice, ktorú som použila na pečenie...

Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou
Ked televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych surovin...