Foto: diabambulka
Tá chuť a vôňa vás dostanú... Môj synček sa ma dnes stále vypytoval : maminka a čo to bude? PAGÁČIKY . Padáčiky? Tatinko dnes budú Zobraziť celý popisTá chuť a vôňa vás dostanú... Môj synček sa ma dnes stále vypytoval : maminka a čo to bude? PAGÁČIKY . Padáčiky? Tatinko dnes budú padáčiky... A keď boli hotové zase prišiel za tatinkom a pýta sa ho: Vieš čo to je tatinko? OŠKVARKOVNÍKY, odvetil. Nie to sú padáčiky...:-D
porcií
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
30 g |
|
1 čajová lyžička |
|
150 ml vlažné |
|
|
|
|
|
250 g, mleté |
|
1 ks, na potretie |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások a to z vlažného mlieka, cukru a droždia. Do misy dáme múku, soľ, korenie, žĺtky, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Všetko dobre vymiesime a necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme. Natrieme mletými oškvarkami, môžeme ak máme aj posypať celými oškvarkami, cesto zložíme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť. Opäť rozvaľkáme, potrieme mletými oškvarkami, zložíme na polovicu a necháme 1/2 hodiny podkysnúť. Vykrojíme pagáčiky a na vrch urobíme mriežku, natrieme rozšľahaným vyajíčkom a môžeme, ale nemusíme posypať sezamom. Poukladáme na vymastený plech. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch Celzia.
-
2
Dobrú chuť :-)))
Diskusia k receptu