Oškvarkové pagáčiky- padáčiky:-)

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. marca 2011

Tá chuť a vôňa vás dostanú... Môj synček sa ma dnes stále vypytoval : maminka a čo to bude? PAGÁČIKY . Padáčiky? Tatinko dnes budú Zobraziť celý popisTá chuť a vôňa vás dostanú... Môj synček sa ma dnes stále vypytoval : maminka a čo to bude? PAGÁČIKY . Padáčiky? Tatinko dnes budú padáčiky... A keď boli hotové zase prišiel za tatinkom a pýta sa ho: Vieš čo to je tatinko? OŠKVARKOVNÍKY, odvetil. Nie to sú padáčiky...:-D

38 ks
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 ks
250 g
30 g
1 čajová lyžička
150 ml vlažné
250 g, mleté
1 ks, na potretie
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások a to z vlažného mlieka, cukru a droždia. Do misy dáme múku, soľ, korenie, žĺtky, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Všetko dobre vymiesime a necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme. Natrieme mletými oškvarkami, môžeme ak máme aj posypať celými oškvarkami, cesto zložíme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť. Opäť rozvaľkáme, potrieme mletými oškvarkami, zložíme na polovicu a necháme 1/2 hodiny podkysnúť. Vykrojíme pagáčiky a na vrch urobíme mriežku, natrieme rozšľahaným vyajíčkom a môžeme, ale nemusíme posypať sezamom. Poukladáme na vymastený plech. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch Celzia.

    Oškvarkové pagáčiky- padáčiky:-) - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

danculka
Ej,ale aj ja môžem zajtra robiť pagáčiky,včera som vytápala masť,tak mám domáce,vyskúšam podľa teba...
tatranka
Sú naozaj krásne a až u mňa voňavé,tvoje a synkové (padáčiky).
mamatata2
Nádherné pag (d) áčiky a milý príbeh, ktorý ostane navždy v srdci.
sovka62
Aha, ja som si myslela že padáčiky preto, lebo sa ti pri pečení poprekacovali ako mne skoro vždy. Jedovala som sa, ale priateľka mi povedala, že keď sa vršok prekotí, to je znak je pagáčik dobrý. Tak už mi je to jedno.
cica2
tie sú krásne!!!!!...synček ich milo pomenoval :D
diabambulka
sovka62 tak to je super, lebo ja som bola tiež z toho taká trošku nešťastná že prečo niektoré sa oddeľujú a teraz už viem že je to znak kvality:-)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia