Foto: marianna76
Keď som videla tento recept v jednom časopise, nechápala som ako môžu ísť tieto suroviny dohromady. Vyskúšala som ho, aby sme nemali stále tie Zobraziť celý popisKeď som videla tento recept v jednom časopise, nechápala som ako môžu ísť tieto suroviny dohromady. Vyskúšala som ho, aby sme nemali stále tie isté polievky, a ... robievam častejšie ako som si myslela.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g , na dusenie |
|
2 ks väčšia |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
3 ks |
|
5 ks, - strúčiky |
|
1,5 l, - alebo vývar zeleninový |
|
|
|
2 ks celé |
|
150 g, nastrúhaný |
|
|
|
|
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny. Syr som dala údený a vajco len jedno lebo nám to stačí. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a na hrubšie nastrúhame.
-
2
Zeleninu orestujeme na masle. Zemiaky si nachytáme nakrájané na kocky.
-
3
Prilejeme vodu, alebo vývar, keď začne vrieť zemiaky, soľ, korenie,vegetu,rascu. Vegetu dávam, ak nedávam vývar. Zeleninu uvaríme do mäkka.
-
4
Potom do polievky pridáme prelisované strúčky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajíčka, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou.
-
5
Hotovú polievku posypeme na tanieri strúhaným syrom.
Diskusia k receptu