Ovsená kaša

aderyn - fotkaaderyn, 24. júla 2011
Ovsená kaša
Foto: aderyn

...tisíc a jeden spôsobov prípravy :)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Premyté ovsené vločky uvaríme spolu s mliekom. Varíme, kým nám nevznikne kašovitá hmota.

    Ovsená kaša - obrázok 1
  2. 2

    Podľa chuti osladíme, či už medom alebo cukrom a pridáme suroviny podľa chuti - ovocie, oriešky... Ja osobne preferujem kombináciu kokos a škorica, s ovsenou kašou sa dá pekne experimentovať.

    Ovsená kaša - obrázok 2
  3. 3

    Kašu odstavíme z plameňa a necháme dôjsť. Podávame ihneď.

    Ovsená kaša - obrázok 3

Diskusia k receptu

tothka
Ja osobne sa s ovsenými vločkami veľmi nekamarátim, ale už som si dala záväzok, že to napravím, možno začnem tvojou kašou.
ancicka
ja ovsené vločky môžem a hocikedy si ich urobím na raňajky.A aj pár rcp.mám na ne.
sovka62
Dobre, že pripomínaš, musím zas niekedy pripraviť. A máš pravdu, tých spôsobov prípravy je veľa. Ja, napr., varím na začiatku vo vode (aby neprihárala) a potom dolejem smotanu na varenie. A je mi jedno, čo ešte pridám, hlavne aby bola sladká.
lilo332
a mne to nezhustlo :( Zrejme som urobila niečo zle.... Tak to vyskúšam inmokedy a teraz si dám prevarené mlieko s rozpustenými vločkami ;D
gala
ak ti to nezhustlo, tak chyba moze byt aj od druhu vlociek ...tiez som sa uz s tym stretla, ze mi nechceli zhustnut (akoby neobsahovali lepok)
aderyn
lilo332, a ako dlho si to varila? Pretože ja si niekedy myslím, že mi to nezhustne, no keď to o trochu dlhšie povarím, aj nad tých desať minút (to je len informačné) tak je to už fajn. A ak to nebude tým, tak naozaj neviem... možno tými vločkami, ako napísala gala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia