Foto: danculka
Recept mám od priateľky z Pešti,ktorá sa tam vydala pred 40 rokm,recept je od jej svokry,ktorá si veľmi zakladá na tom,že je z Pešti...
príprava
Suroviny
480g |
|
240g |
|
120g |
|
2ks |
|
štipka |
|
1bal. |
|
1bal. |
|
1kelímok |
|
2čl |
|
3-4 pl |
|
plnka: | |
1000g mäkší |
|
200g |
|
5ks |
|
1dl kusový |
|
Poleva: | |
5ks |
|
240g |
|
Postup
-
1
Ingrediencie od 1 po 9 zmiesime na cesto ,ktoré necháme 30 minút postáť...
-
2
rozvaľkané cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech..
-
3
takto dané cesto, dáme do rúry zapiecť do bledoružova...medzitým si urobíme plnku z tvarohu cukru žĺtok a jahodoveho džemu...
-
4
zapečené spodné cesto s plechom vyberieme a posypeme strúhankou a na vrch dáme tvarohovú plnku a znovu dáme do rúry zapiecť,,,
-
5
kym sa tvaroh zapekal,tak sme si ušľahali tuhý sneh z bielkov a pr.cukru a na takto zapečený tvaroh cukrárenským vreckom ozdobime povrch tak , aby sa nám to potom dobre krájalo...
-
6
asi takto a dáme zapiecť...
-
7
Môžeme podávať,dobrú chuť!
Diskusia k receptu