Foto: sonulienka
Ako sa dá využiť každý kúsok nášho chlebíka.
porcií
príprava
Postup
-
1
Toto sú suroviny.
-
2
Naschval som neudala množstvo preto lebo nikdy neviete koľko Vám ostane suchého chlebíka.Mne napríklad ostalo asi 10 cm chlebíka ale bol to chlebík pod názvom dláň a to je skoro ako bageta. Pokrájala som ho a dala do teplej skorej horúcej vody aby sa rozmočil.Zatiaľ sa mi urobil kvások asi 1/2 kocky som použila. Potom som trochu chlebík vyžmýkala a pridávala som hladkú múku tak aby mi vzniklo hustejšie cestíčko do ktorého som na koniec pridala kvások.Nebojte sa keď je cesto hustejšie keď kvások pridáte ono dostane svoj tvar.
-
3
Nechala som ho vykysnúť jednu hodinu.
-
4
Urobila som také podlhovasté buchtičky a dva krát som ich prestrihla a posolila hrubozrnnou morskou soľou. Vyšlo mi sedem kusov.
-
5
Dala som ich piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov a piekla jednu hodinu.
-
6
A takto vypadajú - a prečo recyklované? Lebo som použila suchý chlebík čo možno niekto kto ho už nemá komu dať výhodí do koša a tu je príklad ako sa ešte dá použiť a spapať. Buchtičky boli výborné chrumkavé.
-
7
A takto vypadali prekrojené.
krásny a užitočný receptík ... určite využijem ... :)