prazdny

Jahodový zákusok s pudingovo-tvarohovou plnkou

Dezerty

Pre milovníkov jahôd. Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu, zvládnu to aj začiatočníci.

prazdny

Čokoládový likér z piva

Nápoje

Recept od mojej mamy.

prazdny

Karfiolové placky

Bezmäsité jedlá

Náš obľúbený a teraz aktuálny recept.

prazdny

Pide / Turecká pizza

Bezmäsité jedlá

Zopar ich tu sice je, ale pridam sem pre inspiraciu aj tu svoju :-)

prazdny

Detská narodeninová torta

Torty

Torty, ktoré budem uvádzať, som piekla už dosť dávno, preto neuvádzam foto postup. Nakoľko dve...

prazdny

Pečená hliva ustricová

Bezmäsité jedlá

Hlivu očistíme nakrájame na drobno, pridáme cesnak ošúpaný a prekrojený na polku, na krúžky nakrájanú cibulu,...

prazdny

Černicová bublanina

Koláče

Jednoduchá černicová bublanina.

prazdny

Baklažán à la sendvič

Hlavné jedlá

Keď sa mi dlhšiu dobu nedostane „zaslúženej odmeny“, musím o ňu nejakým spôsobom zabojovať. Kúpil...

prazdny

Jablkový zákusok

Koláče

Lacný rýchly a robiievali ho ešte babky našich prababiek:))

prazdny

Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta)

Bezmäsité jedlá

Takéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne chutí, ...

prazdny

Focaccia po slovensky

Slané chuťovky

Tradičné cesto no s “prehnanou” oblohou.

prazdny

Mimoriadne lahodný hruškovo-jablkový koláč

Koláče

Tento koláč je v našej rodine veľmi obľúbený.

prazdny

Jogurtová bábovka s čučoriedkami

Koláče

U nas je cas cucoriedok, tak momentalne peciem vsetko, kde ich mozem pouzit. Tento...

prazdny

Ovocné smothie hroznové,jahodové

Nápoje

Po kúpe mixera, smoothie makera, si denne s manželom robíme rôzne ovocné, chutné pitivo.

prazdny

Kuracie prsia s omáčkou 2v1

Kuracie mäso

Prečo 2v1 ? No preto lebo na chuť si prídu všetci členovia rodiny aj tí ktorý nemajú...

prazdny

Jednoduchý pšenično-ražný chlieb

Chlieb

Čo sa dobrých chlebov týka, tento je ozaj jednoduchý. Zvládne ho každý....

prazdny

Veľkonočný veniec - v predstihu

Koláče

Starká to robievale na každé sviatky, robím to aj ja, ale ja to trošku ozdobím...

prazdny

Talianska paradajková polievka

Polievky

Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej...

prazdny

Šošovicový šalát s tarhoňou

Cestoviny

Výborný hneď po dovarení, ešte lepší za studena!...

prazdny

Mexické soté

Hlavné jedlá

Morčacie prsia pokrájame na rezance a opečieme na rozpálenom oleji.

prazdny

Maľovaná roláda s jahodami ( fotorecept )

Dezerty

Recept som našla na internete .

prazdny

Roľnické dolky

Chlieb

Výborný, chutný a šťavnatý kysnutý koláč na slano.

prazdny

Banánový koláč

Koláče

Ak máte veľa zrelých banánov, skúste upiecť tento celozrnný koláč s ovsennými vločkami.

prazdny

Bravčové plátky na hubách

Bravčové mäso

Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....

prazdny

Kuracie rezne v pivnom cestíčku

Nápoje

Hodí sa k šalátu so sladkokyslím dressingom :)

prazdny

Biely sneh

Dezerty

Tento recept som našla v Montrealskom denníku Metro, ktorého pôvodný zdroj bol Récettes du Québec...

prazdny

Cicero šalát

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne...

prazdny

Obrátený jablčník s krémom

Koláče

Plech s rozmermi 30x40 cm vystelieme alobalom. Rovnomerne rozložíme porajbané jablká zmiešané so škoricovým cukrom...

prazdny

Lokše plnené baraninou

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme ich. Vychladnuté pretlačíme (alebo pomelieme mlynčekom na mäso), osolíme a...

prazdny

Zuzine langoše bez vajec

Bezmäsité jedlá

Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo...

prazdny

Králik pečený na rozmaríne

Hlavné jedlá

Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...

prazdny

Osviežujúca smotanovo-jahodová roláda

Dezerty

Veľmi jemná a osviežujúca roláda z piškótového cesta. Na krém som použila zakysanú smotanu. V...

prazdny

Chlebový ježko

Bezmäsité jedlá

Tento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý...