Vynikajúci frgál s medom

delight - fotkaDelight, 3. júna 2018 16:05
Ďalšie recepty »

Vynikajúci frgál s medomFoto: Delight

Viac plnky ako cesta? Áno, presne o tom je frgál!

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
150 ml
2 ks
30 g
2 PL
1/2 bal.
štipka
Tvarohová plnka:
250 g
2 ks
Maková plnka:
200 g (mletý)
100 ml
Ovocná plnka:
Na potretie:

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si pripravíme cesto. Z horeuvedených surovín nám vyjdú 2 frgále. Preosejeme múky a všetko spolu vymiešame. Necháme kysnúť približne 1,5 hodiny na teplom mieste.

  2. 2

    Pokiaľ kysne cesto, pripravíme si plnky. Maková plnka: Mlieko s medom privedieme do varu. Vmiešame mletý mak. Minútku premiešavame a necháme vychladnúť. Ovocná plnka: Šťavu z kompótu precedíme, hrušky premiestnime do hrnca, dochutíme medom a privedieme do varu. Varíme do zhustnutia. Plnku necháme vychladnúť. Tvarohová plnka: Tvaroh vymixujeme s bielkami a dochutíme medom.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Obidve časti vyvaľkáme do kruhu a postupne nanášame plnky. Fantázii sa medze nekladú :-) Dozdobiť môžeme hrozienkami, orieškami a podobne. (frgál sa zvykne posypať aj posýpkou - ja som sa však rozhodla, že ho spravím bez nej)

  4. 4

    Frgál dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď začnú konce krásne ružovieť (po cca 25 min.), vyberieme z rúry a potrieme ich rozpusteným maslom.

  5. 5

    Mňam! Dobrú chuť

    Vynikajúci frgál s medom - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist