Bezlepková torta Kinder Bueno
Foto: potravinarskavyrobaliana
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
60 g mleté |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL vlažná |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 PL |
|
400 g |
|
125 g (Pribináčik) |
|
1 PL mleté |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do hustej peny, trvá to asi 10 minút. Zašľaháme olej a vodu. V mise zmiešame mleté orechy, Cake mix Liana a kakao. Suchú zmes postupne vareškou vmiešame do vyšľahanej vajíčkovej peny. Cesto vylejeme do silikónovej formy v tvare srdca a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C na približne 40 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.
- 2
Rastlinnú šľahačku, ricottu, trstinový a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha. 6 PL odoberieme a zmiešame so smotanovým vanilkovým krémom a mletými orechmi. Do zvyšnej plnky zašľaháme 5 PL čokoládovej nátierky.
- 3
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti. Prvú natrieme čokoládovou nátierkou a nanesieme na ňu vanilkovú plnku. Prikryjeme ďalšou časťou korpusu a zopakujeme postup ako pri prvej časti. Na to navrstvíme čokoládovú plnku a priložíme poslednú časť korpusu.
- 4
Zvyšnou čokoládovou plnkou uhladíme povrch aj okraje torty. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- 5
Tortu dozdobíme orieškami, lentilkami a čokoládou.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu