Bezlepková torta Kinder Bueno
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 60 g mleté |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL vlažná |
|
| Plnka: | |
| 400 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| 400 g |
|
| 125 g (Pribináčik) |
|
| 1 PL mleté |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do hustej peny, trvá to asi 10 minút. Zašľaháme olej a vodu. V mise zmiešame mleté orechy, Cake mix Liana a kakao. Suchú zmes postupne vareškou vmiešame do vyšľahanej vajíčkovej peny. Cesto vylejeme do silikónovej formy v tvare srdca a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C na približne 40 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.
- 2
Rastlinnú šľahačku, ricottu, trstinový a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha. 6 PL odoberieme a zmiešame so smotanovým vanilkovým krémom a mletými orechmi. Do zvyšnej plnky zašľaháme 5 PL čokoládovej nátierky.
- 3
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti. Prvú natrieme čokoládovou nátierkou a nanesieme na ňu vanilkovú plnku. Prikryjeme ďalšou časťou korpusu a zopakujeme postup ako pri prvej časti. Na to navrstvíme čokoládovú plnku a priložíme poslednú časť korpusu.
- 4
Zvyšnou čokoládovou plnkou uhladíme povrch aj okraje torty. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- 5
Tortu dozdobíme orieškami, lentilkami a čokoládou.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu