Nepečená gaštanová torta

slnieckosom - fotkaslnieckosom, 4. marca 2010

Tento recept som dostala od mojej priateľky Aničky z Bratislavy, nedávno som tortu urobila a mala nečakaný úspech :-) Ak sa vám bude pozdávať, Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej priateľky Aničky z Bratislavy, nedávno som tortu urobila a mala nečakaný úspech :-) Ak sa vám bude pozdávať, bude mi potešením :-) Teda:

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 škatuľa
1 ks
2 ks - po 250g
3 ks




Postup

  1. 1

    Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme sladkokyselkavý džem alebo aj rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a na esíčkovú hmotu natlačíme napevno, aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal. Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (neodporúčam sladiť, ale kto má rád, prosím a môžeme ovoňať vanilkou) . Použijeme potrebné množstvo stužovača na 3 šľahačky a hotovú šľahačku dáme na vrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku. Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, ľahká, rýchla a jednoduchá na prípravu. Naozaj veľmi chutný zákusok nielen ku káve!

  2. 2

    V zadaní som ostala v pomykove, koľko porcií.. ?.. Nuž ako hrubo krájame ;-) Ale asi 8 - 10 :-)))

Diskusia k receptu

dadesa
to maslo je myslene ako hera, alebo malmarin celých 250g?
bambulka51
Opísala som si ju,budem mať na výkend 7 ročného vnuka vyskúšame.Ďakujem.
ywett4
ahoj. dostala som ten recept od známej ešte som ho neskúšala len s jedným rozdielom že ona mala formu na srnčí chrbát tak som teraz trošku na pochybách ako sa tá šlahačka tam môže udržaťked sa srnčí chrbát vyklopí. no nevadí skúsim ten tvoj spôsob . díky pááááá
sovka62
Recept som si radšej vytlačila, aby som si rovno napísala, koľko toho masla, pre istotu, aby som to neskonila (lebo pre mňa celé maslo je maslo za 10 korún - tak to mám aj v receptoch a to bolo 250 g. Ale som už stará a veľa pamätám, pravda?).
slnieckosom
bambulka51- Vďačne, takej vzácnej návšteve treba urobiť fajnú papku ;-)

ywett44- To sa nevyklápa, je to navrstvené tak, aby sa rovno po stuhnutí krájala, preto by mohlo byť aj srnčí...Ale osobne by som radšej dala tu tortovú formu, je väčšia a po stuhnutí dáš bočný kryt dole a máš ju pekne na "podnose" ;-)

sovka62- Milá sovka, ty a stará? Naopak, alebo teda pre mňa iste nie :-))) Prezradím ti niečo: hneď ako sa nalogujem, pozriem práve teba, lebo tá tvoja milená fotka mi veľmi vzácne pripomína moju maminečku drahú, naozaj ste veľmi podobné tváre a ty si na tejto fotke veľmi milá a pre mňa i pekná - prepáč za úprimnosť... Mimo to si skvelá kuchárka, tvoje príspevky sú "voňavé mamkovstvom" a to ja rada ... :-)
Maslo za 10 korún pamätám i ja, ale pamätám i to za 8Kčs z našej mliekárne na žilinskom Bulvári, kde ráno voňalo kakao, briožky, lúpačky, čerstvé rožky i tá biela káva, kde bola radosť vstúpiť, kde som ako malé dieťa neskutočne ľúbila ísť...No, ale som zase kamsi zablúdila, však? :-)...No každopádne je asi aj to maslo v tomto recepise na vlastnej zvôli gazdinky, lebo hustota sa dá perfektne vycítiť pri miešaní esíčiek s tým masielkom.. :-))))
sedlicka
Tak "torticku" /len do malej formy/ som urobila vcera vecer a dnes "padla" a k tomu aj chutilaaaaa. Bola pre mna inspiraciou, ja som nemala esicka - pouzila som maslove keksiky /200g/, do ktorych som dala kusok masla /cca 80 g/, natrela som dzemom a navrstvila len 250 g pyre. No a slahacku som davala na kazdy kusok zvlast. Dakujem za vyborny receptik JANA
sestricka126
no tu tortu zvyknem aj ja robit ale slahacku tam davam len 2 a este do nej pridavam zopar kvapiek vanilkovej esencie :DDD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia