Tento recept som dostala od mojej priateľky Aničky z Bratislavy, nedávno som tortu urobila a mala nečakaný úspech :-) Ak sa vám bude pozdávať, Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej priateľky Aničky z Bratislavy, nedávno som tortu urobila a mala nečakaný úspech :-) Ak sa vám bude pozdávať, bude mi potešením :-) Teda:
porcií
príprava
Postup
-
1
Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme sladkokyselkavý džem alebo aj rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a na esíčkovú hmotu natlačíme napevno, aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal. Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (neodporúčam sladiť, ale kto má rád, prosím a môžeme ovoňať vanilkou) . Použijeme potrebné množstvo stužovača na 3 šľahačky a hotovú šľahačku dáme na vrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku. Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, ľahká, rýchla a jednoduchá na prípravu. Naozaj veľmi chutný zákusok nielen ku káve!
- 2
V zadaní som ostala v pomykove, koľko porcií.. ?.. Nuž ako hrubo krájame ;-) Ale asi 8 - 10 :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ywett44- To sa nevyklápa, je to navrstvené tak, aby sa rovno po stuhnutí krájala, preto by mohlo byť aj srnčí...Ale osobne by som radšej dala tu tortovú formu, je väčšia a po stuhnutí dáš bočný kryt dole a máš ju pekne na "podnose" ;-)
sovka62- Milá sovka, ty a stará? Naopak, alebo teda pre mňa iste nie :-))) Prezradím ti niečo: hneď ako sa nalogujem, pozriem práve teba, lebo tá tvoja milená fotka mi veľmi vzácne pripomína moju maminečku drahú, naozaj ste veľmi podobné tváre a ty si na tejto fotke veľmi milá a pre mňa i pekná - prepáč za úprimnosť... Mimo to si skvelá kuchárka, tvoje príspevky sú "voňavé mamkovstvom" a to ja rada ... :-)
Maslo za 10 korún pamätám i ja, ale pamätám i to za 8Kčs z našej mliekárne na žilinskom Bulvári, kde ráno voňalo kakao, briožky, lúpačky, čerstvé rožky i tá biela káva, kde bola radosť vstúpiť, kde som ako malé dieťa neskutočne ľúbila ísť...No, ale som zase kamsi zablúdila, však? :-)...No každopádne je asi aj to maslo v tomto recepise na vlastnej zvôli gazdinky, lebo hustota sa dá perfektne vycítiť pri miešaní esíčiek s tým masielkom.. :-))))