Foto: danda3
Pohánku nemusíme konzumovať len za tepla, ponúkam vám recept na osviežujúci šalát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na jednu šálku pohánky dávam 1 a 1/2 šálky vody, vtedy nebude rozvarená. Do tej mojej sa zmestilo 150 g pohánky. Do vriacej vody vsypeme pohánku, pridáme soľ a olej, varíme zakryté 3 minúty. Potom hrniec zakryjeme utierkou a necháme pohánku dôjsť.
-
2
Hotová pohánka. Kým vychladne, opražíme nasucho slnečnicové semienka, pozor na pripálenie.
-
3
Do misky dáme pohánku+reďkovku na štvrťky+posekanú cibuľku+kukuricu+petržlenovú vňať+slnečnicové semienka+trošku oleja a nakoniec dochutíme troškou umeoctu alebo šťavou z citróna.
-
4
Môžeme ihneď podávať. Zeleninu môžeme striedať podľa ročných období a keďže som v piatok na trhu kúpila reďkovky a cibuľku, dala som tie, kukurica je tam viac menej kvôli farbe. Cez leto môžeme dať rajčiny a papriku či uhorky. Fantázii sa medze nekladú.
@janger Ďakujem.♥