Torta McQueen

5kaneugebauer - fotka5kaneugebauer, 2. apríla 2012

Môj prvý McQueen, popasovala som sa s ním a oslávencovi urobil veľkú radosť. Vraj sa s ním chcel hrať na koberci hahah :D

Suroviny

15 ks
15 PL
15 PL vlažná
15 PL
3 balíčky
Plnka1:
3 dcl
1 ks
1 ks
200 g
Plnka2:
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Upečieme si 3 korpusy ... vyšľaháme 5 žĺtka s 5PL práš.cukru, 5PL pol.múky zmiešame s balíčkom kypriaceho prášku ... zmiešanú múku primiešavame do vyšľahaných žĺtkov, pridáme 5PL vody a premiešame ... vyšlahame bielka a jemne vmiešame do zmesi. Takto si upečieme 3 korpusy, možme do cesta pridať potravin.farbivo.

  2. 2

    čokoládová plnka: v mlieku si uvaríme puding, pridáme cukor podľa chuti..ked je puding hustejší pridáme nalámanú čokoládu a miešame. Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo. mand.plnka: smotanu, ole puding (prasok) a mandr.kompot dáme do zatváracej misky. Trasieme všetko spolu cca1-2 min.

  3. 3

    Prvý plát potrieme džemom, poukladáme napoly rozrezané banány a potrieme čokol. plnkou. Priložíme druhý plát zo spodu potretý tiež džemom ... z tretieho plátu si odrežme niekoľko menších a urobíme z neho strechu, ktorú plníme mandarínkovou plnkou. Autíčko dotvarujeme punčovinou a potiahneme hmotou a dozdobíme :).

Diskusia k receptu

3sandra3
Ani sa nečudujem, že oslávenec sa chcel s ním hrať na koberci. Je na nerozoznanie od skutočného. Perfektná práca.
irenaw
raz som robila autíčko a už nikdy nechcem, hoci sa podarilo, boli to veľké nervy, takže klobúk dole :-) a potlesk k tomu
medulienka122
keby si mala takú formu, asi by ti to uľahčilo prácu. je síce drahá, ale aj bez nej si si poradila. si šikulka!
martamm
Krásna, naozaj škoda, že si nenafotila postup. Pokúsim sa ju o týždeň upiecť pre vnúčika, tiež bude mať dva roky. Môžem sa spýtať, korpusy boli okrúhle?
martamm
Pozerám, tá bola veru obrovská, ale nevadí, zíde sa väčšia spoločnosť, tak sa minie :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia