Lečo so smotanou fotorecept

svetlana9 - fotkasvetlana9, 12. júla 2011
Lečo so smotanou (fotorecept)
Foto: svetlana9

Iný kraj,iný mrav, sto ľudí, sto chutí - takéto lečo varia v okrese Veľký Krtíš, tiež som bola prekvapená - ale teraz patrí medzi Zobraziť celý popisIný kraj,iný mrav, sto ľudí, sto chutí - takéto lečo varia v okrese Veľký Krtíš, tiež som bola prekvapená - ale teraz patrí medzi moje obľúbené jedlá.

5-6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

na dno kastróla
1 KL
2 KL
3 ks
1 téglik
1 ks
2 KL
750 gr
600 gr
Príloha :
 , alebo rožky

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny podľa zoznamu. Papriku nakrájame na rezance a paradajky na mesiačiky.

    Lečo so smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cibuľa do sklovita upražená, pridáme papriku, podlejeme vodou - asi 2 dcl. Asi po 10 minútach pridáme paradajky. Dusíme ďalej.

    Lečo so smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si smotanu na zátrepku - rozbijeme do nej vajce, pridáme 2 lyžičky hladkej múky, dobre zamiešame a vlejeme do leča.

    Lečo so smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre rozmiešame, necháme prevrieť asi 5 minút a hotovo. Podávame s chlebom, alebo nakrájanými rožkami, ktoré polejeme lečom. Dobrú chuť!

    Lečo so smotanou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

akeber
tak lečo som nejedla ani nepamätám .....ja robievam z ryžou , receptík vyzerá super dík za pripomenutie :))
evanaaa
Zaujímavé s tou zatrepanou smotanou, niečo pre zmenu treba skúsiť.
mataliptak
hmm tak to dobre poznám ,moja mamka takéto robí skoro stále , je to vynikajúce , dnes akurát robím :-)
hortenzia51
hmm veľmi zaujimave si nachýstala @svetlana9.. práve som doniesla zo záhrady zeleninku tak vyskúšam ten tvoj receptik... také som ešte nerobila...zmena je život...
audrye
my robievame so sladkou smotanou a s haluskami :)))
svetlana9
@audrye -jedna známa mi poradila,že do leča treba pridať lyžicu kryštál. cukru, skúšala som a fajnejšie veru bolo. Takže keď použijete sladkú smotanu, tak úplne super.
laurisia
Veru aj ja vždy robím so sladkou smotanou a pridávam polievkovú lyžicu kryštálového cukru. Toto je najlepšie lečo na svete! :-)
hilda62
Výborné môžem doporučiť, aj ja robievam lečo so sladkou smotanou .
eldina
Jugoši robia bez mäsa a vajca /pridajú aj baklažán/ a ked už majú lečo /sataraš/ na tanieri-dajú si naň za lyžicu kyslej smotany, je to vynikajúce
dogagador
Paprika a paradajky pustia dost vody, nie je to pridanim 2 dcl vody skor ako polievka? A 2 lyzicky muky tiez nie je privela?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha