Foto: svetlana9
Iný kraj,iný mrav, sto ľudí, sto chutí - takéto lečo varia v okrese Veľký Krtíš, tiež som bola prekvapená - ale teraz patrí medzi Zobraziť celý popisIný kraj,iný mrav, sto ľudí, sto chutí - takéto lečo varia v okrese Veľký Krtíš, tiež som bola prekvapená - ale teraz patrí medzi moje obľúbené jedlá.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny podľa zoznamu. Papriku nakrájame na rezance a paradajky na mesiačiky.
-
2
Keď je cibuľa do sklovita upražená, pridáme papriku, podlejeme vodou - asi 2 dcl. Asi po 10 minútach pridáme paradajky. Dusíme ďalej.
-
3
Pripravíme si smotanu na zátrepku - rozbijeme do nej vajce, pridáme 2 lyžičky hladkej múky, dobre zamiešame a vlejeme do leča.
-
4
Dobre rozmiešame, necháme prevrieť asi 5 minút a hotovo. Podávame s chlebom, alebo nakrájanými rožkami, ktoré polejeme lečom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu