prazdny

Vysmážané plnené zemiaky

Obed

Recept som dostala od kolegyne v práci a veľmi ma prekvapil a ešte viac mojich papáčov doma......

prazdny

Likér - sladký pár ( fotorecept)

Nápoje

... zaujímavá chuť kávy s pomarančom a citrónom. Vonia sviežo po pomaranči a citróne, ...

prazdny

Kuracie placky s mladou cibuľkou

Kuracie mäso

Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľku nakrájame na tenké kolieska a syr nastrúhame.

prazdny

Čučoriedkový koláč so želé

Koláče

Lahodný, krásne farebný a plný ovocia, taký je náš čučoriedkový koláč so želé. Jeho...

prazdny

Bábovka s jablkami a orechmi

Koláče

Spracovávam jablká. Túto bábovku si rodina pýta často....

prazdny

Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a...

prazdny

Figy v hruškovej omáčke

Dezerty

Nedávno som si kúpila knihu Adamova dieta. Nie, nie, nejde o žiadnu diétu, ...

prazdny

Zemiakové placky s cibuľovým džemom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...

prazdny

Bedle s višňami

Večera

Očistené, umyté klobúky bedli namočíme na 1 hodinu do šťavy z višní, do ktorej sme pridali...

prazdny

Syrové roládičky v syrovo - smotanovej omáčke

Slané chuťovky

Tento recept ma napadol včera ráno po prebudení, keď som zistila, že mám chuť na...

prazdny

Rezy s domácou Nugetou

Koláče

Takto som dnes napiekla, tieto rezy majú jednoduchu prípravu a zvládne aj začiatočnik.

prazdny

Masové kuličky

Bravčové mäso

Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...

prazdny

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)

Bezmäsité jedlá

Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

prazdny

Nepečený smotanový zákusok

Dezerty

Zákusok bez pečenia, rýchla príprava.

prazdny

Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami

Polievky

Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.

prazdny

Ovocná mušľa

Koláče

Čokoládou na varenie pooblievame vnútro maslom vymastenej formičky a po stuhnutí ju vyklopíme.

prazdny

Guľky zo špaldy s horčicovou penou

Bezmäsité jedlá

Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...

prazdny

Domáci chlieb s cibuľou na slanine

Chlieb

Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....

prazdny

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste

Hlavné jedlá

Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak...

prazdny

Čučoriedková panna cotta

Dezerty

Vyskúšajte našu čučoriedkovú panna cottu, ktorá je ideálnym letným dezertom!...

prazdny

Biely jogurt s vyprážanou rebarborou v mede

Dezerty

V chladničke čakala rebarbora čo s ňou spravím. A dočkala sa. Jednoducho a rýchlo si...

prazdny

Zapečený hrach s kapustou

Hlavné jedlá

Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

prazdny

Tvaroháčiky

Koláče

Je to veľmi jednoduché, čo zvládne naozaj každý. Keď ich urobím, zmiznú ihneď z taniera.

prazdny

Jablkové placky

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý receptík.

prazdny

Tvarôžkový kompót

Bezmäsité jedlá

Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal...

prazdny

Mexický hamburger s limenézou

Bravčové mäso

Trochu jiný hamburger, vytuněný specielní majonézou....

prazdny

Lahodný čokoládový likér

Nápoje

Ako malý sladký prípitok sa skvelo hodí náš čokoládový likér. Je taký sladučký a lahodný, že možno niektorým postačí aj namiesto dezertu....

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Kapustu sparíme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

prazdny

Výborný raňajkový kokteil

Nápoje

Skvelý na spaľovanie tukov.

prazdny

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny

Bezmäsité jedlá

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...