Všehochuť

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 15. februára 2012

Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal som, alebo aspoň prečítal, desiatky receptov. Mám z toho Zobraziť celý popisNeodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal som, alebo aspoň prečítal, desiatky receptov. Mám z toho taký dojem, že ak uvarím spolu kapustu a cviklu tak všetko ostatné čo k tomu pridám je druhoradé - neberte to vážne. V tomto prípade som „čistil“ chladničku. Čo mi prišlo pod ruku to išlo do hrnca. A čuduj sa svete hodnotenie manželky atakovalo desiatku ( asi bola hladná). Ale vážne, chcem len povedať, že sa netreba báť experimentovať.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ak patríte k ľuďom, ktorí neradi vyhadzujú zvyšné potraviny tak toto je cesta ako ich použiť: našiel som v chladničke kus hovädzieho pleca, od nedele zostalo pár marinovaných bravčových rezňov, v priehradke na zeleninu sa tlačili dve papriky, pár zmäknutých paradajok, kus zeleru, dve -tri mrkvy, balík šampiňónov, jeden opustený petržlen, cibuľa, kúsok póru, kapusta a cvikla. No a potom to už bola hračka. Jediné na čo si treba dať pozor, je poradie v akom dávať do hrnca potraviny – aby sa vám nestalo, že sa niektorá rozvarí a iná bude tvrdá.

    Všehochuť - obrázok 1
  2. 2

    Najprv som urestoval na drobno nakrájanú cibuľu, trochu na nej podusil hovädzinu, potom som pridal celé šampiňóny, cviklu a kapustu.

    Všehochuť - obrázok 2
  3. 3

    Keď bol hovädzina tak spolovice hotová, pridal som bravčovinu a zostávajúcu zeleninu. Šmaril som tam aj jednu čili papričku – pre istotu, ak to nebude za moc stáť, nech to aspoň štípe. Nastavil som teplotu na minimum a hodinku nechal prtebublávať. A je to. Soľ, smotanu a iné koreniny ani neuvádzam – s tým nech sa vysporiada každý sám podľa vlastnej chute.

    Všehochuť - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
uz podla surovin,ktore si pouzil, to muselo byt vyborne,zbytocna skromnost z tvojej strany:-)
sonulienka
nerob chute už len na pohľad to človeka láka a čo ja teraz s jednou rukou............
afataga
aj ja si myslim ze to nie je original borsc, ale vyzera to prudko jedle :-)
aroooo
Nech je to čo chce, vyzerá to prudko jedlé, kk
stacy77777
chutné jedlo,vtipný komentár,no čo ešte treba - uložiť a vyskúšať
alena45
Perfect ! Stojím pred rovnakou dilemou, ale iná skladba zeleniny a žiadne mäso, akurát aljašská treska je k dispozícii. Dodal si mi odvahu, idem to skúsiť - uvariť všehochuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia