Cookies s mandľovým maslom a čokoládou
Foto: myalab
Mäkučké koláčiky cookies s mandľovým maslom.
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
3 ks |
|
100 g (prípadne datľová, figová pasta) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
400 g |
|
50 g |
|
100 g kvalitná (čokoládový drops, hoblinky) |
|
100 g (malinový) |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
300 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Cukor použite aký obľubujete. Pridajte med, vanilkovú dreň, maslo aj mandľové maslo, džem, pohánkové mlieko a vymiešajte. Múku zmiešajte so sódou bikarbónou a pridávajte striedavo s vodou. Vody treba cca 1dl. Nakoniec vmiešame ručne 100 g čokoládového dropsu, prípadne hobliniek.
- 2
Vytvori sa lepivé hustejšie cesto, ktoré pomocou dvoch lyžičiek dávkujeme na plech. Vrch každého koláčika môžete posypať mandľovým alebo lieskovcovým krokantom, pripadne orieškom, ktorý do koláčika trošku zatlačíme a môžeme zároveň ešte tvar doformovať.
- 3
Cookies pečieme 12 minút na 170 °C.
Tiež cookies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu