
Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Čerešňový koláč z lístkového cesta
Z tohto koláča si môžete jednotlivé kúsky rovno odtŕhať rukou.

„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje
Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá....

Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.

Pražená quinoa
Určite ste už počuli o praženej ryži. Počuli ste už však o praženej quinoe?...

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

Marhuľový džem s kúskami ovocia
Podľa tohto receptu si môžete pripraviť džem aj z iného ovocia.

Hokkaido polievočka s pomarančovou šťavou a so zázvorom
Tento recept mi posunula kamarátka Majka práve keď som bola chorá a veru s tým zázvorom a pomarančovou šťavou to bol skvelý liek na moju virózu....

Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou
Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky...

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom ako exkluzívna príloha
Tento recept pre Vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Táto príloha je jedným slovom mňam!...

Čokoládové palacinky s tvarohom a ovocím
Trošku čokolády do cesta, trošku do plnky a z obyčajných palaciniek bude fantastický luxusný dezert.

Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

Cereálne kaiserky
Pripravíme si suroviny. Do domácej pekárne najprv dáme vodu a postupne pridáme všetky suroviny.

Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...

Fazuľovo-tuniaková nátierka
Ak potrebujete nachystať pohostenie pre viac hostí, tak táto nátierka je na to ideálna. Chutí...

Metrový koláč s punčovým krémom
Tento recept som našla v knihe Zákusky a iné sladkosti (1500 receptov) od autorky Péter Jánosné....

Čerešňový džem podľa babky
Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

Zeleninový smotanovo-jogurtový šalát
Všetku zeleninu som postupne nakrájala v sekáčiku – nie nadrobno. Pridala som soľ, korenie, ...

Crostini s avokádovou nátierkou a jahodami
Veľmi lahodné toastíky z avokáda a domácich jahôd.