Zemiaková polievka s roládou z kuracieho stehna

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 28. mája 2014
Zemiaková polievka s roládou z kuracieho stehna
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
2 l
100 g
3 ks
100 g (fáš)




Postup

  1. 1

    Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zemiaky, zalejeme vínom a zeleninovým bujónom, okoreníme a osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, všetko rozmixujeme a polievku zjemníme smotanou.

  2. 2

    Kuracie stehná trocha vyklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme rozmixovanou kuracinou (fášom), zrolujeme, opečieme a jemne zaúdime v udiarni v dyme z jemne nasekaného dreva z ovocných stromov, buka alebo jelše (roládu však môžeme pripraviť už z hotových zaúdených stehien).

  3. 3

    Polievku nalejeme do tanierov, do stredu vložíme plátky kuracej rolády a pokvapkáme arašidovým olejom.

Diskusia k receptu

safran
toto ma dostalo: "opečieme a jemne zaúdime v udiarni v dyme z jemne nasekaného dreva z ovocných stromov..."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia