Zemiaková polievka s roládou z kuracieho stehna
Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 28. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 28. mája 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zemiaky, zalejeme vínom a zeleninovým bujónom, okoreníme a osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, všetko rozmixujeme a polievku zjemníme smotanou.
- 2
Kuracie stehná trocha vyklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme rozmixovanou kuracinou (fášom), zrolujeme, opečieme a jemne zaúdime v udiarni v dyme z jemne nasekaného dreva z ovocných stromov, buka alebo jelše (roládu však môžeme pripraviť už z hotových zaúdených stehien).
- 3
Polievku nalejeme do tanierov, do stredu vložíme plátky kuracej rolády a pokvapkáme arašidovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu