
Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

Hovädzie obaľované v syre
Uvarené stuhnuté mäso nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé, namočíme ich v rozšľahanom vajci, ...

Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....

Paradajková polievka s mletým mäsom
Paradajková polievka doplnená mletým hovädzím mäsom bude nielen vynikajúca, ale aj sýta....

Letná krémová polievka s brokolicou a bezlepkovou cestovinou
Aj v lete, keď už slnko zapadne, sa nám zažiada niečo ľahké a zdravé na večeru....

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Makovo-slivkové misky s domácim lístkovým cestom bez lepku
Sezóna maku je v plnom prúde a my sa ho nevieme nabažiť. A tak vypekáme o stošesť....

Banánová žemľovka
Olúpané jablká nakrájame na plátky, banány na kolieska. Ovocie dáme na rozohriatu panvicu s tukom....

Čokoládový nákyp
V kastróliku na miernom ohni rozohrejeme maslo a čokoládu. Potom pridáme polohrubú múku, zalejeme mliekom...

Bezlepkové anglické muffiny
Anglické muffiny sú typ okrúhleho kváskového pečiva. Bežne sa konzumujú na raňajky, často so strateným vajíčkom. Ich textúra je ľahučká a nadýchaná....

Brokolicová polievka s mandľami
Keď sa vám zažiada tanier dobrej polievky a máte poruke brokolicu, určite vyskúšajte túto veľmi jednoduchú a rýchlo hotovú verziu....

Tvarohová štóla s figovou plnkou s červeným vínom
Ak ste si doposiaľ na prípravu štóly netrúfli, tak s týmto receptom to určite vyskúšajte...

Hrnčekový jablkový koláč
Rýchly koláč do okrúhlej formy, ktorý vznikol omylom mojou sklerózou a roztržitosťou. Omyl si získal...

Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

Slané košíčky s cviklovou plnkou
Vychutnajte si tieto jednoduché a trendové chuťovky.

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Ananásové šišky
Ananásové kolieska nakrájame na 3 diely a dobre vysušíme. Do misky preosejeme múku rozmiešanú s práškom...

Zemiaky so strukovou fazuľkou a s kôprom
Pekný dobrý deň, ľudia dobrí. Tento recept mi nedal nik. Len som mala chuť na...

Ryžový rôsol
Umytú ryžu zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Potom pridáme mlieko s cukrom a dovaríme. Na koniec...

Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)
Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín....

Mäsové cigánske guľky
Hovädzie mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na panvici spolu s nakrájanou cibuľou a slaninou...

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Nátierka z batatov a cícera
Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť...

Varená plnka
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu...

Rýdziky pečené na masle
Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...

Ázijský kurací šalát s rezancami
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.