Tento recept pochádza u časopisu Albert a výsledok je priam neodolateľný-nadýchaný krém,ktorý sa rozplýva na jazyku...
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Smotanu,čokoládu a vanil.struk v malom hrnci začneme variť na miernom plameni, kým sa čokoláda rozpustí. Potom prestaneme variť, vanilkový struk rozrežeme a dren vyškrabeme,celé to dáme naspať do krému zo smotany a čokolády a necháme minimálne 10 minut odležať. Potom struk vyberieme.
- 2
Na rure nastavíme 160 stupnov. Žltky vyšľaháme s cukrom dobiela a krémova a potom vmiešame k smotane. Zmes rozdelíme do 4 zapekacich mištičiek. Tie poukladáme do pekáča s vyšším okrajom a nalejeme do neho vriacu vodu- aby dosahovala aspon do polovice výšky mištičiek. Pečieme- v povodnom recepte je 15-20 minut, ale ja pečiem dlhšie, dozlatova. Asi 30 minut. Po upečeni necháme vychladnuť a cez noc vložíme do chladničky.
- 3
Pred podávaním posypeme každu mištičku cukrom a dáme rozpustiť pod gril- pekáč vložíme do rury uplne na dno. Pozor ! Je to hotové za chvíľočku, tak pozorne sledujte, kedy sa vytvorí karamel, taký akurát. Podávajte,ked karamel stuhne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
keďže je neodolateľný, tak ho radšej nebudem robiť, kým sa zo mňa nestane maratónec:)
je opravdu plná kalórií,ako v mnohých ďalších dobrotách na Vareche..
nebezpečné dobroty.. - treba z toho spapať asi menej a robiť ju raz za čas..a menšie množstvo alebo pre kopu ľudí..
varecha.pravda.sk/recepty/creme-brulee-s-bielou-cokoladou...
niekto to robí s malinami..
dcére stačí niekedy šľahačka s grankom, keď má sladké chute, našťastie má rada aj ovocie, treba to potom buď vybehať alebo striedať so spaľovačom tukov..-) pomaranče, kivii a pod.