Slané tyčinky
Slané tyčinky

Semienkové tyčinky z domáceho lístkového cesta bez lepku

novalim - fotkanovalim, 7. novembra 2023. Komerčný recept.
Semienkové tyčinky z domáceho lístkového cesta bez lepku
Foto: novalim

Tyčinky z lístkového cesta bez lepku sú jednoduchým a obľúbeným snackom k nápojom alebo na pohostenie hostí. My vás v dnešnom recepte naučíme pripraviť Zobraziť celý popisTyčinky z lístkového cesta bez lepku sú jednoduchým a obľúbeným snackom k nápojom alebo na pohostenie hostí. My vás v dnešnom recepte naučíme pripraviť si doma jednoduché lístkové cesto bez lepku. Univerzálne cesto potom môžete použiť takmer v každom recepte, kde je hlavnou prísadou lístkové cesto. Alebo si upečte tieto chrumkavé tyčinky.
Zdroj: www.novalim.sk

25 (+ chladenie cest minút
príprava
10 -12 minút
na 200 °C

Suroviny

Na lístkové cesto:
125 g
125 g
125 g studené
štipka
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 (sezam, ľan, celý mak, rasca, atď.)

Online leták

Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Náš tip: Lístkové cesto bez lepku by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.

  2. 2

    Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. V závislosti od toho, aký koláč budeme piecť, cesto vaľkáme.

  3. 3

    Na chrumkavé slané tyčinky vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3/4 cm. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami, či dochutíme mletou červenou paprikou a soľou. Radielkom namočeným v bezlepkovej múke potom celé cesto nakrájame na rovnomerné tyčinky (10 x 1,5 cm), opatrne ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ich piecť.

  4. 4

    Tyčinky z lístkovho cesta bez lepku pečieme asi 10-12 minút na 200 stupňoch, kým sú na povrchu pekne zlatohnedé. Najlepšie chutia čerstvé, hneď po vychladnutí.

Diskusia k receptu