Semienkové tyčinky z domáceho lístkového cesta bez lepku
Foto: novalim
Tyčinky z lístkového cesta bez lepku sú jednoduchým a obľúbeným snackom k nápojom alebo na pohostenie hostí. My vás v
dnešnom recepte naučíme pripraviť Zobraziť celý popisTyčinky z lístkového cesta bez lepku sú jednoduchým a obľúbeným snackom k nápojom alebo na pohostenie hostí. My vás v
dnešnom recepte naučíme pripraviť si doma jednoduché lístkové cesto bez lepku. Univerzálne cesto potom môžete použiť
takmer v každom recepte, kde je hlavnou prísadou lístkové cesto. Alebo si upečte tieto chrumkavé tyčinky.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na lístkové cesto: | |
125 g |
|
125 g |
|
125 g studené |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
(sezam, ľan, celý mak, rasca, atď.) |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Náš tip: Lístkové cesto bez lepku by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.
- 2
Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. V závislosti od toho, aký koláč budeme piecť, cesto vaľkáme.
- 3
Na chrumkavé slané tyčinky vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3/4 cm. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami, či dochutíme mletou červenou paprikou a soľou. Radielkom namočeným v bezlepkovej múke potom celé cesto nakrájame na rovnomerné tyčinky (10 x 1,5 cm), opatrne ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ich piecť.
- 4
Tyčinky z lístkovho cesta bez lepku pečieme asi 10-12 minút na 200 stupňoch, kým sú na povrchu pekne zlatohnedé. Najlepšie chutia čerstvé, hneď po vychladnutí.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu