Lahodné čokoládovo-orechové suflé fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Andreja Saturiho
na 180 °C
Postup
-
1
Nad parou roztopíme čokoládu, kakao, cukor, maslo, med a mlieko, kým nezískame kompaktnú hladkú masu. Necháme vychladnúť.
- 2
Žĺtky primiešame ku kakaovej mase. Postupne opatrne pridávame aj orechy.
- 3
Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, ktorú zľahka vmiešame do čokoládovej masy.
- 4
Pripravenú masu nalejeme do formičiek. Napĺňame asi to 2/3 formičiek, pri pečení suflé vyrastie. My sme použili silikónové formy na mafiny. Môžu sa použiť aj keramické alebo plechové formy, tie je dobré pred naplnením potrieť maslom.
- 5
Dáme do chladničky aspoň na hodinu alebo do mrazničky aspoň na pol hodinu.
- 6
Pečieme pri 180 °C cca 6 minút tak, aby po prekrojení bolo vnútro suflé ešte tekuté.
- 2
presne tak. suflé sa nevyklápa a nie je vo vnútri tekuté. pán šéfkuchár by toto mal ovládať
Koláčik bol veľmi chutný, nakoľko boli v ceste orechy a do chladničky dal šéfkuchár celé naplnené silikónové formy, teda on ich dal do mrazničky, lebo vraj bolo málo času.
Prepiekli sa trošku viac a vo vnútri neboli tekuté, ale naozaj mali skvelú chuť ;)