
Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....

Bravčové prikryté kelom
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som...

Špenátové halušky
Keďže je pôst a veľa z vás si dali záväzok že nebudú jesť mäso tak som sa...

Palacinkové cannelloni s červenou čakankou
Tento recept som nasla na internete. Trocha som si ho upravila, kedze mne nechuti klasicke...

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

Pečené buchty s lekvárom bez lepku
Kto by nemal rád pečené buchty? Táto slovensko-česká klasika vie potešiť azda každého. My si pečieme buchty bez lepku vždy s inou plnkou....

Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...

Rýchlojablčník
Keď majú prísť nejakí hostia a mne sa nechce vymýšľať a skúšať novinky, či tráviť dlhý...

Hubová vodová polievka
Takúto polievku varievala moja babka, mama, varievam ju aj ja a varieva ju aj moja...

Tenký koláč - coca de vidre
Koláč tenký ako sklo - to je približný preklad. Typický katalánsky „koláč“, veľmi obľúbený skoro v...

Mušle s paprikovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

Medovníčky od soniatko :-)
Robila som medovníčky od soniatko a podarili sa velmi ... sú chutné a krásne sa pracovalo s...

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Nátierka so syrom a bylinkami
Dohladka vymiešajte tvaroh, cottage syr a kyslú smotanu. Syr nastrúhajte nadrobno a spolu s pažítkou,...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Rýchly chlieb s medvedím cesnakom
Tento chlieb je vzhľadom k tomu, že cesto nepotrebuje kysnúť, skutočne rýchlo hotový....

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Torta a al Sacher so šľahačkou
Tato vyborna tortička, je z jedneho časopisu je ozaj dobra všetkym nam chutila

Špaldové scones s bylinkami a parmezánom
Scones je britské pečivo a vo svete sa jedáva asi ako naše žemle či rožky. Na...

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Zemiakovo-kapustové placky
tento recept som prevzal z tejto stránky a pozmenil som ho (pôvodne kapustové placky)

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Tradičné kórejské tteokbokki
Skúšali ste už tteokbokki? Tento lahodný tradičný kórejský recept je jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v Kórei....