
Ratatouille s mäskom
Tento recept mám moc rád, spojenie ingrediencií v tomto jedle sú priam na zjedenie :)

Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

Pšenová polievka
Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...

Domáca zmrzlina z mliečnej ryže s višňovou príchuťou
Vyskúšala som a takúto zmrzku a bola dobrá :)))

Praženica pre nežnú ½ s chlopskými šmakmi
Uznajte, že nie každá praženica je praženica! Aj nežnejšia ½ ľudstva má dni, keď šľahačku...

Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...

Paradajky na smotane
Toto je jedlo studenej kuchyne. Recept mám od mamy, ktorá pochádza z Poľska a celej...

Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.

Zelerová polievka
Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom,...

Rýchly jablkový koláč
Keď sa ohlási nečakaná návšteva je to super záchrana, alebo aj keď nevieme čo upiecť

Syrové hrianky
... tento recept poznám už dlhé roky, ale cenovo a časovo je nadčasový

Grilovaný lilek s cuketou a hrachem
Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to...

Bohatý valašský frgál bez lepku
Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút...

Slivkovo - čokoládová marmeláda
Tento recept mam z nemeckeho zahradkarskeho casopisu a nam velmi chuti

Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

Pizza u Slava Solovica
Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

Pomarančové lievance s jahodovou penou
Trochu mlieka ohrejeme, zamiešame doň cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme nakysnúť. Zvyšné mlieko nalejeme...

Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...

Étonská zmes II.
Mno... možno sa wám toto bude asi zdať ako jedlo ktoré (slušne powedané) robí na záchode...

Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...

Cesnakové stehienka plnené prosciuttom
Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...

Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou
Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte...

Bazalkovo-paradajkový tvaroh
Nic jednoduššího na přípravu, než tvaroh do mísy, na drobnějěí kousky nasekanou bazalku, rajčata, dochucené majolkou a solí....

Indonézska kuracia polievka
Soto Ayam, tradičná indonézska kuracia polievka s kurkumou, zázvorom a koreninami.

Pikantná šafranová hruška v župane
Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou a...

Ražniči z prsíčiek v slaninovom kabátiku
Kuracie mäso nakrájame na rovnaké 2 – 3 cm kocky.

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Naše obľúbené pečené zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.