
Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...

Motýlí koláčik
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

Hovädzí vývar s plnenou hriankou
Cibuľu opečieme z obidvoch strán na oleji dohneda. Kosti a koreňovú zeleninu zalejeme vodou a dáme variť....

Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...

Kysnuté špaldovo-ražné lekvárové koláče
Mám veľmi rada chuť ražnej múky a preto ju rada kombinujem s inými múkami, či už nasladko alebo naslano...

Veľkonočné mini Pavlovky
Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.

Omeleta s orechovou plnkou
Vajcia jemne osolíme, dobre rozmiešame a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Omeletu opečieme z...

Snehové loptičky
receptik sa tu možno opakuje, no jaho mam od krsnej mamy a ani jedny vianoce nesmie chybat...

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...

Tvarohové žemličky so syrom a semienkami
Navrchu chrumkavé, vo vnútri vláčne a mäkučké žemličky, ktorým sa skrátka nedá odolať.

Medovníčky od soniatko :-)
Robila som medovníčky od soniatko a podarili sa velmi ... sú chutné a krásne sa pracovalo s...

Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Špenátové halušky
Keďže je pôst a veľa z vás si dali záväzok že nebudú jesť mäso tak som sa...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Rýchly cuketový pekáč
Očistenú cuketu pokrájame asi na 1 cm hrubé plátky, paradajky a cibuľu na hrubšie kolieska...

Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.