
Krabí šalát
Suroviny nakrájame na kocky zamiešame pridáme biely jogurt a farmársky dresing dáme do chladničky odstať na pol...

Mandle & sušené ovocie koláč
Pretože je doba zbytkov orechov a sušeného ovocia po Vianociach, určite sa rcp bude milým...

Sacher torta
Tento recept som našla na stránke akosatorobi. sk, podobné recepty sú už aj tu, ale...

Pečená zelenina Mirka
PEČENÁ ZELENINA "MIRKA" = práve vymyslené, práve dopečené a aj ochutnané MŇAM !!! :-) Foto nevyzerá vábne...

Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...

Limoncello
Citrónový (tento recept nájdete aj tu: www recipelend. com, , www. toprecepty. sk /som registrovaná na týchto stránkach/)....

Rýchla bábovka
Táto bábovka sa meria v sklenenom horčicovom pohári. Staršie gazdinky-bez urážky-vedia o čom hovorím. Mal by to...

Brownies na Valentína? jedine červené!
klasický recept na brownies, upravený na špeciálne príležitosti :)

Vianočný kapor s orieškami
Vianočný kapor je neodmysliteľný na našom stole. Tento rok som ho naplnila jablčkami a posypala mletými...

Bramborový salát se slanečky
Bramborový salát se slanečky býval pokrm chudých lidí. Dnes už to neplatí, protože slanečci jsou...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Vegetariánske špagety
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme...

Špenátovo-polentové gule
Mohli to byť aj guľky, ale podarili sa na gule :D Recept mám z českého časáku....

Losos s cuketou
Filety lososa utrite papierovou utierkou, pokvapkajte repkovým olejom s bylinkami, osoľte, okoreňte a...

Voňavá indická nátierka
Kurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho pozitívnych účinkov na ľudský...

Čerstvé rožky
Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme cukor, troška múky a kvasnice (droždie), romiešame,...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Prvý mrázik
Tak! A nebudem tu ja slintať pri počítači nad kadejakými úžasnými zmrzlinami! A tak som kúpila zmrzlinovač...

Ovocný koláč
Veľmi obľúbený recept našej rodiny v letnom období, keď je veľa ovocia. Mrvenička na vrchu...

Zdravý kurací koláč plnený mozzarellou
Postup je úplne jednoduchý. Pomelieme si kuracie prsia, mrkvu, zeler, cesnak a celé...

Jahodovo - tvarohová kupola
Ľahký, svieži a rýchly receptík. A hlavne ako chutí... I keď vydaril sa mi aj...

Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky
Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...

Šalátový prívarok chrumkavý
Všetci tu na Vareche sa zhodujeme na tom, že sme ako deti šalátový prívarok radi nemali,...

Čokoládové medovníčky
Recept je od @Orchidei, ktorá ho tu dala vlani, na vianoce sa zjedli hneďmedzi prvými...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Skryté teľacie mäso
Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe...

Marocký kozací tagine
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine...