Jablková piškóta s hroznovým lekvárom fotorecept
Foto: izabella929
Náš víkendový zákusok. Možno by sa mohol volať aj jesenný. V piškótovom korpuse sú krájané jabĺčka, ktoré som spojila s hroznovým tmavým lekvárom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (3x): | |
3 |
|
3 PL |
|
3 PL studená |
|
100 g výberová |
|
1/2 KL |
|
na špic noža |
|
100 g krájané na tenko |
|
370 ml |
|
1 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
1/4 kocky |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila jabĺčka. Urobila som si 3 kôpky, do každej piškóty 100 g.
-
2
Nakrájala som ich na tenké plátky.
-
3
Pripravila som si cesto: Vajcia s cukrom a vodou som vyšľahala do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a na 3-krát som opatrne vmiešala do vajcového základu.
-
4
Napokon som opatrne vmiešala aj jabĺčka.
-
5
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, upravila rovnomerne. Trúbu som nechala vyhriať na 180 °C a piekla sa 10 min.
-
6
Postupne som miešala aj ďalšie 2 cestá ako to prvé. Upečené som ukladala na mriežku.
-
7
Na panvicu som vyliala lekvár. V troške vody som vymiešala puding a vyliala som k k horúcemu lekváru. Miešala som, pokiaľ celkom nezhustol. Hotový lekvár som rozdelila na 2 rovnaké časti.
-
8
Kým bol lekvár horúci, natrela som prvý korpus, Najprv natriem na tenko celú plochu a ako začína hustnúť a tuhnúť natieram aj zbytok.
-
9
Položila som druhý korpus a ešte stále horúcim lekvárom natrela vrch. Ak vám počas plnenia korpusov lekvár vychladne, dajte ho na chvíľku do mikrovlnky.
-
10
Položila som tretí korpus. Na tento som položila papier na pečenie, potom dosku na krájanie a napokon 3 kg múky. Takto som koláč uložila do chladničky na celú noc.
-
11
Druhý deň so pripravila polevu z bielej čokolády s pridaním 1/4 kocky horkej, aby som dosiahla béžovú farbu. Polevu som natrela na zákusok, ktorý som potom dala do chladničky stuhnúť.
-
12
Horúcim nožom som krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu