Zelerová polievka lásky

dida99 - fotkadida99, 26. apríla 2012
Zelerová polievka lásky
Foto: dida99

Tento recept som našla na internete a vyskúšala. Je výborný a pretože sa blíži máj mesiac lásky, tak aj aktuálny. :-)) Je vhodný pri jarnej únave. Stonkový zeler je pre nízký obsah kalorií a vysoký obsah výživných látok výbornou dietnou zeleninou. Je zdrojom vitamínu C, B1, B2, vlákniny, karoténu, draslíka, vápníka, fosforu, železa, horčíka.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 dkg
3 stonky
1 ks stará
2 ks aj s vňatou
1/2 dl
1 PL
1 ks strúčik
1 dl
1/2 dl
0,5 l
1 ks
1 štipka strúhaný
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Obidva zelery pokrájame na kocky, cibuľu tiež.

    Zelerová polievka lásky - obrázok 1
  2. 2

    Na zmes olivového oleja a masla dáme smažiť obidva druhy cibule a obidva zelery. Pridáme rozdrvený cesnak. Podlejeme vodou a vínom a dusíme do mäkka asi 10 minút.

    Zelerová polievka lásky - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mlieko a smotanu , rozmixujeme a krátko povaríme.

    Zelerová polievka lásky - obrázok 3
  4. 4

    Ochutíme soľou, vegetou a strúhaným muškátovám oriechom. Na vrch posypeme petržlenovou vňaťou alebo vňaťkou cibuľky.

    Zelerová polievka lásky - obrázok 4
  5. 5

    Táto polievka je lahodná. Môžete si do nej pridať aj opečenú bagetku posypanú syrom. Dobrú chuť !

    Zelerová polievka lásky - obrázok 5

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@lucylee , tió, čo spotvorí chuť akéhokoľvek jedla, je olivový olej. Vegeta, keď sa enormne nepreženie, určite nie. Môže len vylepšiť. Ale proti chúťkam žiaden dišputát.
...to neznamena,ze ked ho Ty nemas rada,je hutny a preraza,musi byt zly,ja tiez nemam rada vegetu,o ktorej hovoris,ze jedlo vylepsi,ale nevadi mi,ked s ju ludia pouzivaju,proste ju tam nedam,pretoze aj keby som napisala nieco proti nej,budu ju zubami-nechtami branit,ze im to tak chuti.Kazdy ma svoje chute,ktore respektujem,niekedy sa mi zda ,ked citam tvoje komentare, ako by si proti olivovemu oleju viedla vojnu...
dokonca podľa Slovníka slovenského pravopisu " stopkatý " :-)
hore v úvodnom texte som opravila, medzi ingredienciami bol stonkový,
polievka nie je biela ako na obrázku, lebo sa pri mixovaní zachovajú drobné zelené časti, tak je taká "chrumkavá "

Pridaj komentár k receptu: