Tento recept som našla na internete a vyskúšala. Je výborný a pretože sa blíži máj mesiac lásky, tak aj aktuálny. :-)) Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete a vyskúšala. Je výborný a pretože sa blíži máj mesiac lásky, tak aj aktuálny. :-)) Je vhodný pri jarnej únave. Stonkový zeler je pre nízký obsah kalorií a vysoký obsah výživných látok výbornou dietnou zeleninou. Je zdrojom vitamínu C, B1, B2, vlákniny, karoténu, draslíka, vápníka, fosforu, železa, horčíka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 20 dkg |
|
| 3 stonky |
|
| 1 ks stará |
|
| 2 ks aj s vňatou |
|
| 1/2 dl |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks strúčik |
|
| 1 dl |
|
| 1/2 dl |
|
| 0,5 l |
|
| 1 ks |
|
| 1 štipka strúhaný |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Obidva zelery pokrájame na kocky, cibuľu tiež.
-
2
Na zmes olivového oleja a masla dáme smažiť obidva druhy cibule a obidva zelery. Pridáme rozdrvený cesnak. Podlejeme vodou a vínom a dusíme do mäkka asi 10 minút.
-
3
Pridáme mlieko a smotanu , rozmixujeme a krátko povaríme.
-
4
Ochutíme soľou, vegetou a strúhaným muškátovám oriechom. Na vrch posypeme petržlenovou vňaťou alebo vňaťkou cibuľky.
-
5
Táto polievka je lahodná. Môžete si do nej pridať aj opečenú bagetku posypanú syrom. Dobrú chuť !









hore v úvodnom texte som opravila, medzi ingredienciami bol stonkový,
polievka nie je biela ako na obrázku, lebo sa pri mixovaní zachovajú drobné zelené časti, tak je taká "chrumkavá "