Čokoládová torta
Čokoládová torta

Vianočná Sacher torta

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 20. decembra 2021
Vianočná Sacher torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
6 ks
80 g
160 g
120 g
50 g
1 ČL
Plnka:
1 pohár
Ganache:
100 g
100 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme nad vodnou parou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme. Mäkké maslo s práškovým cukrom tiež vymiešame dopenista. Postupne primiešame žĺtky. Nakoniec zmiešame so snehom z bielkov, pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a oba druhy múky s práškom do pečiva.

  2. 2

    Cesto dáme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti, potrieme ich marhuľovým lekvárom a uložíme na seba. Lekvárom potrieme vrch a boky. Dáme cez noc do chladničky.

  4. 4

    Nasledujúci deň pripravíme ganache: Polámanú čokoládu v miske zalejeme horúcou smotanou, necháme chvíľku postáť a potom miešame, až sa čokoláda rozpustí. Vychladnutou ganache potrieme tortu. Ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

silvia16
Krásna. Korpus s čokoládou som ešte nerobila. Určite vyskúšam. Škoda že není vidieť korpus alebo tortu v rezeň. Máte fotku korpusu? Musí byť krásne čokoládový.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia