Vianočná Sacher torta
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 20. decembra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 6 ks |
|
| 80 g |
|
| 160 g |
|
| 120 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 1 pohár |
|
| Ganache: | |
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme nad vodnou parou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme. Mäkké maslo s práškovým cukrom tiež vymiešame dopenista. Postupne primiešame žĺtky. Nakoniec zmiešame so snehom z bielkov, pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a oba druhy múky s práškom do pečiva.
- 2
Cesto dáme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti, potrieme ich marhuľovým lekvárom a uložíme na seba. Lekvárom potrieme vrch a boky. Dáme cez noc do chladničky.
- 4
Nasledujúci deň pripravíme ganache: Polámanú čokoládu v miske zalejeme horúcou smotanou, necháme chvíľku postáť a potom miešame, až sa čokoláda rozpustí. Vychladnutou ganache potrieme tortu. Ozdobíme ovocím.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ja robievam nutelovu s nutelou v korpuse + poliata nutelou. Je vynikajuca 🙂